• Αναζήτηση
 • Σταύρος Νιάρχος: «Η Πόλη του Mέλλοντος – Ποιότητα Zωής και Nέα Aστικά Σύνορα»

  Την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 19.00 στον Φάρο του Ιδρύματος

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ο αρχιτέκτονας Giorgio Bianchi, συνεργάτης του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop (RPBW) και υπεύθυνου έργου για το ΚΠΙΣΝ.

  Με αφορμή την Ημέρα Ιταλικού Design (Italian Design Day) και στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Tempo Forte Ιtalia – Ελλάδα 2019, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζουν την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 19.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ την αρχιτεκτονική εκδήλωση «Η Πόλη του Μέλλοντος: Ποιότητα Ζωής και Νέα Αστικά Σύνορα».

  Η εκδήλωση έχει ως στόχο να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους ορισμένα αρχιτεκτονικά έργα (όπως το ίδιο το ΚΠΙΣΝ) αλλάζουν το μέλλον μιας πόλης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε αυτήν.

  Το πρόγραμμα ξεκινά με μια ομιλία του αρχιτέκτονα Giorgio Bianchi, συνεργάτη του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop (RPBW) και υπεύθυνου έργου για το ΚΠΙΣΝ. Ακολουθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (στα Αγγλικά), την οποία θα συντονίζει ο Ανδρέας Γιακουμακάτος, Καθηγητής Ιστορίας, Κριτικής Ανάλυσης και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τον Διονύση Σοτοβίκη, μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και ιδρυτή της εταιρείας Διονύσης Σοτοβίκης Α.Ε. και τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Βεντουράκη, έναν από τους δύο ιδρυτές της Betaplan S.A., που σχεδίασε ορισμένες από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και αποτέλεσε τοπικό συνεργάτη της RPBW για το έργο του ΚΠΙΣΝ.

  Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα Ιταλικά και τα Αγγλικά προς τα Ελληνικά και αντίστροφα.

  Η εκδήλωση Η Πόλη του Μέλλοντος: Ποιότητα Ζωής και Νέα Αστικά Σύνορα, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ SNFCC.org και στις σελίδες στα social media @SNFCC, καθώς και στην ιστοσελίδα (https://ambatene.esteri.it/) και στο λογαριασμό twitter της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα (@ItalyinGreece #TempoForte2019).

   

   

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk