• Αναζήτηση
 • Fitness για όλους: Τι άσκηση να επιλέξετε σε κάθε ηλικία

  Διατηρήστε την ευλυγισία και νεότητά σας σε κάθε ηλικία, ακόμη και στην τρίτη, επιλέγοντας το πρόγραμμα ασκήσεων που ταιριάζει στα χρόνια σας και στη φυσική σας κατάσταση.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στη χώρα μας σπάνια θα δει κανείς μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους να τρέχουν στα πάρκα, να αθλούνται ή να κάνουν ποδήλατο. Με άλλα λόγια, υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση.

  Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα γυμναστήρια είναι μόνο για τους νέους. Κι όμως, η γυμναστική είναι για όλους. Και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι είναι ίσως εξίσου σημαντική και για τη λεγόμενη τρίτη ηλικία, η οποία δεν έχει διάθεση να παραιτηθεί από μια καλή ποιότητα ζωής.

  Σύμφωνα με έρευνες, πολλές σωματικές λειτουργίες μειώνονται κατά 2% ετησίως μετά την ηλικία των 30 ετών. Με την άσκηση όμως αυτή η διαδικασία ελαχιστοποιείται. Οσο πιο κινητικά ενεργός είναι ένας άνθρωπος τόσο πιο υγιής είναι ψυχικά, νοητικά και σωματικά. Γι’ αυτό λοιπόν αξίζει τον κόπο να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε.

  Το Vita αποκαλύπτει μικρά μυστικά για να επιλέξετε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει ανάλογα με την ηλικία σας.

  Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική για εσάς;

  Είναι απαραίτητη η καθοδήγηση;

  Αερόβια άσκηση ή μυική ενδυνάμωση;

  Ασκήσεις ισορροπίας ή ασκήσεις ευλυγισίας;

  Γυμναστική με παρέα ή μόνος;

  Βρείτε τις απαντήσεις στο Vita που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το «Βήμα της Κυριακής»

   

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk