Το Περιστέρι τα έχει… 500!

Οι περιστεριώτες συμπλήρωσαν 500 ματς στη μεγάλη κατηγορία με απολογισμό 253 νίκες και 247 ήττες.

Το Περιστέρι τα έχει… 500!

Οι περιστεριώτες συμπλήρωσαν 500 ματς στη μεγάλη κατηγορία με απολογισμό 253 νίκες και 247 ήττες.

Ξέχωρα από τη βαθμολογική αξία της, η χθεσινή νίκη επί της Κύμης ήταν για το Περιστέρι Βίκος Cola σημαντική για έναν ακόμη λόγο. Ήταν αυτή με την οποία οι «κυανοκίτρινοι» γιόρτασαν 500 παιχνίδια ιστορίας στην Basket League. Ο απολογισμός τους σε αυτά είναι 253 νίκες και 247 ήττες.

Κατά τα άλλα…

*“500άρης” έγινε και ο Ράιαν Χάροου χάρη στους 18 πόντους που σημείωσε στο χθεσινό παιχνίδι.

*Ο Μπεν Μπέντιλ ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του Περιστερίου Βίκος Cola επί της Κύμης, φτάνοντας για τρίτη φορά σε “double-double” με 27 πόντους και 12 ριμπάουντ και μετά από εκείνα με τον Πανιώνιο εντός και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Η επίδοση των 39 βαθμών στο ranking που είχε ο Γκανέζος, είναι η κορυφαία και με διαφορά για το Περιστέρι Βίκος Cola στη φετινή περίοδο, αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 29 που είχε ο Στίβεν Γκρέι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα.

*Με το 358ο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έφτασε στην 32η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Α’ Εθνικής (από το 1963-64) τον Γιώργο Μποσγανά.

Ο αρχηγός του Περιστερίου Βίκος Cola κάνοντας μία τάπα στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τις 186 και έγινε ο 11ος μπλοκέρ στην ιστορία της Betshop Basket League αφού ξεπέρασε τον Γιάννη Γιαννούλη.

*Διπλά “100άρης” έγινε ο Βασίλης Μουράτος φτάνοντας σε τριψήφιο αριθμό τόσο σε πόντους όσο και στα αμυντικά ριμπάουντ στην κατηγορία.

*Σε ομαδικό επίπεδο, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της με τα 12 επιθετικά ριμπάουντ που είχε. Την ίδια είχε σημειώσει και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου όπως και στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ.

Επιασε κορυφή ο Τουτζιαράκης

Τρία ριμπάουντ αρκούσαν για τον Σταύρο Τουτζιαράκη προκειμένου να γίνει ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία της Κύμης στην Betshop Basket League. Ο αρχηγός της ομάδας, έφτασε τα 194 και ξεπέρασε κατά ένα τον Γκάρι ΜακΓκί που αγωνίστηκε σε αυτήν στην περασμένη σεζόν.

*Ο Κρις Χόρτον έφτασε για πέμπτη φορά σε “double-double” με 19 πόντοι και 12 ριμπάουντ κι “έπιασε” στην κορυφή της σχετικής λίστας της Betshop Basket League τους Δημήτρη Μαυροειδή και Σον Έβανς.

Ο Αμερικανός σέντερ με τα 12 ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 119, ξεπέρασε τον Μάικλ Κάιζερ που είχε πέρσι 109 και έγινε ο 4ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Κύμης στην κατηγορία.

*Ο Τζέκουαν Λιούις έγινε ο δεύτερος παίκτης της φετινής Betshop Basket League μετά τον Νικ Καλάθη, που σημείωσε δύο “double-double” με πόντους και ασίστ. Είχε 14 πόντους και 12 ασίστ ενώ ανάλογη επίδοση είχε σημειώσει στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη (11π, 11ασ.).

*Ο Αμερικανός γκαρντ έχει προλάβει ήδη σε 10 παιχνίδια με την Κύμη, να γίνει ο 4ος πασέρ στη διαδρομή της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τις 12 που είχε χθες, έφτασε τα 61 και ξεπέρασε τους Δημήτρη Σταμάτη (50), Τέντι Οκερεαφόρ (55) και Μουχάμεντ Ελ-Αμίν (59).

Με αυτά τα δύο, η Κύμη έφτασε τα οχτώ “double-double” και είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, πάνω από τον Κολοσσό H Hotels που έμεινε στα έξι.

*Τρεις παίκτες της Κύμης έφτασαν και ξεπέρασαν χθες τους 200 πόντους Πρωταθλήματος. Σαγκς, Χόρτον και Ουάσινγκτον έγιναν κατά σειρά ο 8ος, ο 9ος και ο 10ος παίκτης στην ιστορία της Κύμης που έφτασαν τους 200.

*Σε ομαδικό επίπεδο, η Κύμη έβαλε (12) και εκτέλεσε (33) περισσότερα τρίποντα από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι της στο Πρωτάθλημα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr