Τα σοβαρά επεισόδια, με την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως φαίνεται ότι δεν ήταν μια απλή ενέργεια κουκουλοφόρων ή ίσως να έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσουν επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ολα αυτά έγιναν τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Αγ. Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη όταν στις 2:38, ομάδα περίπου πενήντα νεαρών εξήλθε από την πλατεία χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κινήθηκε κατά των στατικών διμοιριών που βρίσκονταν στο τουρκικό προξενείο.

Σύμφωνα με το voria.gr, η επίθεση από 70 κουκουλοφόρους έγινε κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που φυλάσσει το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, επί της Αγίου Δημητρίου.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων βγήκε από τα πανεπιστήμια και ξεκίνησε να ρίχνει βροχή αυτοσχέδιες βόμβες αλλά και πέτρες εναντίον των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους. Οι ταραξίες πέταξαν περισσότερες από εκατό βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Από τις μολότοφ και τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα ΙΧ.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα τις διμοιρίες των ΜΑΤ για την προετοιμασία της επίθεσης. Στην επιχείρηση απώθησης των κουκουλοφόρων πήραν μέρος, εκτός από τα ΜΑΤ και την Ασφάλεια, αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ και Ζ. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να αποτρέψει πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς στα σταθμευμένα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προχώρησαν σε δώδεκα προσαγωγές νεαρών εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή των συγκεκριμένων ατόμων βρέθηκαν απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες. Οι δύο προσαγωγές σημειώθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων ενώ οι υπόλοιπες αμέσως μετά τη λήξη τους.