Αρνήθηκε στην Βουλή ο Παύλος Πολάκης ότι ηχογράφησε την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τον έλεγχο του δανείου του από την Attica Bank.

Επιβεβαίωσε όμως πλήρως το περιεχόμενό της, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας. «Πού είπα εγώ ότι ηχογράφησα τη συνομιλία; Εγώ επιβεβαίωσα το περιεχόμενο. Θυμάμαι πολύ καλά τι λέω. Έχω πολύ μεγάλο μνημονικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δηλώνοντας ότι: «Δεν ηχογραφώ κανέναν εγώ. Ό,τι έχω να πω το λέω καθαρά και ξάστερα». Ενώ κάλεσε τον κ. Στουρνάρα «να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα με γελοιότητες για δήθεν κακουργηματικές πράξεις (σ.σ. λόγω παράνομης ηχογράφησης τηλεφωνικής συνομιλίας) για να ‘χουνε να λένε όλοι οι παπαγάλοι».

Μάλιστα επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση προειδοποίησε ότι «έρχεται η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες» και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Στουρνάρα ότι «δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την θεσμική του ιδιότητα για να στήνει επιχείρηση σπίλωσης εναντίον μου επειδή έχω συμβάλει στην αποκάλυψη και του σκανδάλου Novartis και του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ στα οποία εμπλέκεται ο ίδιος και η σύζυγός του».

«Βεβαίως πήρα τηλέφωνο τον κ. Στουρνάρα, σαφώς και επιβεβαιώνω το περιεχόμενο της συνομιλίας», σημείωσε ο κ. Πολάκης τονίζοντας ότι αυτό που του είπε είναι ότι «είστε ο αρχιτραπεζίτης και πρέπει να ελέγξετε τα δημόσια πρόσωπα, αλλά αφού έχετε τόση ευαισθησία για δείτε λίγο και μια σειρά από άλλα δάνεια», όπως της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ύψους 33 εκ. ευρώ.

«Βγαίνει ο Τσουκάτος και δηλώνει ότι το ΠαΣοΚ πήρε 16 δισ. δραχμές για να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Βγαίνει ότι το «Πρώτο Θέμα» χρηματοδοτήθηκε από εφοπλιστή με 1,8 εκατ. ευρώ. Βγαίνει ότι ο ίδιος εφοπλιστής έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη με 800 χιλ. ευρώ. Θέμα των ημέρων όμως έγινε ότι εγώ πήρα δάνειο 100.000 ευρώ», ανέφερε εξάλλου ο κ. Πολάκης διερωτώμενος «πού είναι οι υπερασπιστές των προσωπικών δικαιωμάτων να υπερασπίσουν την κατακρεούργησή μου και ης οικογένειάς μου;», ενώ επικαλέστηκε την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας ότι το δάνειο που έλαβε ύψους 100.000 ευρώ είναι νόμιμο και επανέλαβε το επιχείρημα περί «επιχείρησης προσωπικής του κατακρεούργησης».

Ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Παναγιωτόπουλος δεν αναφέρθηκε στο δάνειο αλλά εστίασε στην ηχογράφηση της συνομιλίας επικαλούμενος τον Ποινικό Κώδικα. «Ο νόμος είναι νόμος και με βάση τους ισχυρισμούς σας ότι καταγράψατε την συνομιλία χωρίς την συναίνεσή του παραβήκατε τον Νόμο». Ο κ. Πολάκης αντέδρασε αρνούμενος ότι έχει ηχογραφήσει την συνομιλία του. «Πού το έχω πει αυτό;», ρώτησε. «Σε ανάρτησή σας», του απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ενώ και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θ. Παπαθεοδώρου σε παρέμβασή του είπε ότι «το δάνειο αφορά τις τράπεζες, αυτό που αφορά την Βουλή είναι η διακίνηση συνομιλίας που ηχογραφήθηκε». «Υπουργός που λέει στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας ότι θα έρθω εγώ εκεί και θα δεις, δεν είναι υπουργός δημοκρατικής χώρας», του είπε, ενώ αναφορικά με τους ισχυρισμούς Τσουκάτου, τόνισε ότι «είναι κατηγορούμενος και λέει ό,τι θέλει». «Προς τα δω δεν θα λέτε για 16 δισ. δρχ. Ψάξτε σε αυτούς που έχετε πάρει εκεί, τα πρώην στελέχη που χουχουλιάζετε στην κυβέρνηση. Το πρόβλημα το έχετε εσείς και θα πρέπει να παραιτηθείτε. Κάνετε κακό στην ποιότητα της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Ενώ κόντρα υπήρξε και μεταξύ του υπουργού και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος είπε ότι «αν είναι να συνεννοούμαστε με λάσπη δεν βγάζουμε άκρη», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη «σαχλαμάρα» κι εκείνος τον αποκάλεσε «playmobil». Προκληθείς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να εξηγήσει με ποια ιδιότητα απείλησε ότι θα πάει στο γραφείο του κεντρικού τραπεζίτη, απάντησε: «Με την ιδιότητα του ανθρώπου που κατακρεουργήθηκε αυτός και η οικογένειά του επί τρεις μέρες από τα ΜΜΕ σας».