Ο Γιώργος Χαλικιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κέρκυρα όσο και από την Χίο. Πριν καλά καλά καταλάβει τι θέλει από τη ζωή η μουσική αποτέλεσε την πρώτη του προτεραιότητα.  Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας με το Νότη Μαυρουδή ακολουθώντας και τις ανάλογες θεωρητικές σπουδές. Στην εφηβεία του ξεκίνησε να γραφεί και να τραγουδάει   τα πρώτα του τραγούδια και να παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας

Το δισκογραφικό του ντεμπούτο το έκανε με τους IsNoGood στους οποίους ήταν ο βασικός δημιουργός και ερμηνευτής. «Θα γυρίσει ο Τροχός», «Ο Γιος του Ανέμου», «Έχω ανάγκη να πιστέψω», «Όλα θα τ’ αλλάξω», «Κοίτα μπροστά» ήταν από τα τραγούδια που ξεχώρισαν. Συμμετείχε σε αρκετές συλλογές τραγουδιών μεταξύ των οποίων «Ξαναδιαβάζοντας τον Μίκη Θεοδωράκη» με τη διασκευή του τραγουδιού ‘Μαργαρίτα Μαργαρώ’ !

Το 2017 με το τραγούδι του «Να Γελάς» εμφανίζεται για πρώτη φορά χωρίς τους IsNoGood. Το 2018 επανήρθε με το 3 Track DigitalEP «Λίγο Φως» το οποίο εκτός από το ομώνυμο τραγούδι περιλαμβάνει ακόμα τα «Πάρτι την Τετάρτη» και «Γιατί Μόνο Εσένα» (InSideOut Music Web Promotion).

Λίγο ή πολύ φως θέλουμε τελικά;

«Θέλουμε πολύ φως! Απλά, μερικές φορές είναι τόσο πολύ το σκοτάδι, που και λίγο φως, αρκεί. Είναι σημαντικό να έχουμε φωτεινές στιγμές στη ζωή μας, κι αν δεν τις έχουμε, να τις ψάχνουμε, να τις αναζητούμε. Ας είναι και μικρές οι στιγμές, ας είναι και λίγο το φως. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι γύρω μας που περνάνε το δικό τους Γολγοθά, για τους δικούς τους λόγους. Γι’ αυτούς, και λίγο φως είναι αρκετό για να πιαστούν από κάπου και να προσπαθήσουν να βγουν απ’ το σκοτάδι. Πολλές φορές φτάνει να ανοίξεις απλά ένα παράθυρο για να μπει το φως. Ας ξεκινήσουμε από λίγο, και ας ελπίσουμε να ‘λουστούμε’ στο πολύ!»

Η μοτοσικλέτα σε βοηθά να σκέφτεσαι ή να καθαρίζει το μυαλό σου ; (σ.σ. εμένα με βοηθά)

«Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Τις περισσότερες φορές απλά οδηγώ, και αυτό βοηθάει να καθαρίσει το μυαλό. Αρκετές φορές πάντως, πάνω στη μοτοσικλέτα κάνω διάφορες σκέψεις, και κάποιες από αυτές οδηγούν σε στιχάκια, τα οποία τα δουλεύω στο μυαλό μου όσο οδηγώ. Όταν συμβαίνει αυτό, το πρόβλημα είναι, ότι ενώ οδηγώ κανονικά, για αλλού ξεκινάω και αλλού βρίσκομαι! Συνειδητοποιώ κάποια στιγμή ότι δεν έχω χαθεί μόνο στις σκέψεις μου αλλά και στο δρόμο, χωρίς να ξέρω ακριβώς που πηγαίνω. Προσπαθώ να θυμηθώ για πού είχα ξεκινήσει!  Συνήθως, δεν έχω απομακρυνθεί πολύ απ’ τον προορισμό μου. Και τις περισσότερες φορές  θυμάμαι και τα στιχάκια! . Έτσι ξεκίνησε και το ‘Λίγο Φως’!»

Ποια ήταν η αιτία και η αφορμή να ασχοληθείς με τη μουσική και το τραγούδι;

«Ξεκίνησα να παίζω κλασσική κιθάρα από 6-7 ετών με την προτροπή και των γονιών μου. Ο πατέρας μου είναι από την Κέρκυρα και η μουσική και το τραγούδι ήταν πάντα μέσα στο σπίτι μας. Ήμουν πολύ τυχερός, να έχω για δάσκαλο το Νότη Μαυρουδή για 12 χρόνια. Στην εφηβεία, άρχισα να πιάνω και την ηλεκτρική κιθάρα και κάναμε τα πρώτα μας σχολικά  συγκροτήματα. Τότε ξεκίνησα να γράφω τα πρώτα μου τραγούδια και ελλείψει άλλου τραγουδιστή στο γκρουπ, ανέλαβα αυτό το ρόλο. Μου φάνηκε πολύ φυσιολογικό να ασχοληθώ με τη μουσική. Δε χρειάστηκα κάποια αφορμή. Στην πορεία κατάλαβα ότι η μουσική για εμένα είναι και ένα σωρό άλλα πράγματα. Είναι επικοινωνία, συναίσθημα,  δημιουργία,  παρέα, αναμνήσεις, αλήθεια, ψέμα. Η ίδια η μουσική είναι η αιτία.»

Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες ποιες ήταν οι μουσικές επιρροές;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ασχολήθηκα όπως προείπα με την κλασσική μουσική. Η καταγωγή μου από την Κέρκυρα, μου γνώρισε τις καντάδες και τη δυτική μουσική. Η μητέρα μου είναι από τη Χίο. Αυτή με έφερε σε επαφή με τις μουσικές του Αιγαίου καθώς επίσης και με τη λαϊκή μουσική. Στο σπίτι ακόμα ακούγαμε Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, αλλά και Χιώτη, Ζαμπέτα κλπ .   Από την εφηβεία μου και μετά άκουσα πολύ rock, ελληνικό και ξένο, soul, funk, acid jazz, περισσότερο δυτική μουσική. Μου αρέσουν πολύ τα παραδοσιακά πανηγύρια, ιδιαίτερα αυτά της Ικαρίας, την οποία επισκέπτομαι συχνά. Μου αρέσουν τα ρεμπέτικα. Και γενικά ακούω πολύ μουσική από διαφορετικά είδη»

Συνεχίζεις να ακούς μουσική κι αν ναι τι είδος είναι αυτό που σου αρέσει;

«Ακούω πολύ μουσική κάθε μέρα. Αρκετό ραδιόφωνο.  Τόσο με ελληνικό ρεπερτόριο όσο και με ξένο. Ακούω και από το διαδίκτυο και από την προσωπική μου δισκοθήκη. Μπορώ να ακούσω πολλά διαφορετικά πράγματα ανάλογα με τη διάθεσή μου. Δεν είναι ένα είδος. Μου αρέσουν τα ωραία τραγούδια από όποιο είδος κι αν προέρχονται. Υπάρχουν διαμάντια σε κάθε είδος μουσικής, όπως και σκουπίδια.»

Τι θέλεις να παίρνουν οι ακροατές από τα τραγούδια σου;

«Θα ήθελα ο ακροατής να πάρει από το τραγούδι αυτό που πιστεύει ότι αναφέρεται σε αυτόν, και ανάλογα με τα βιώματά του θα το εντάξει στο δικό του κόσμο αντιλαμβανόμενος το νόημα του τραγουδιού. Εγώ παίρνω μεγάλη χαρά όταν καταλαβαίνω ότι κάποιο τραγούδι μου έχει αγγίξει τον ακροατή. Του έχει προκαλέσει κάποιο συναίσθημα.  Έχει βρει στο τραγούδι κάτι αληθινό, κάτι που το νιώθει δικό του. Με αυτόν τον τρόπο νιώθω ότι επικοινωνούμε»

Πόσο μας έχει επηρεάσει η κρίση πιστεύεις; Όχι μόνο ως άτομα αλλά κυρίως ως κοινωνία;

«Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή. Σίγουρα μας έχει επηρεάσει και μας έχει κάνει πιο φτωχούς, και δε μιλάω  μόνο οικονομικά. Αλλά είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να εξετάσουμε και γιατί συμβαίνει αυτό. Η παιδεία ας πούμε δεν είναι μόνο ζήτημα της κοινωνίας.  Έχουμε μπει σε ένα ατέρμονο κυνηγητό και δεν προλαβαίνουμε καν να σκεφτούμε πως είναι το ωραίο. Το πραγματικά ωραίο. Ίσως έχουμε γίνει και λίγο πιο εσωστρεφείς, έχουμε κλειστεί στο καβούκι μας και δεν ψάχνουμε παρά μόνο μέσα από τους υπολογιστές μας, και ξεχνάμε πως η πραγματική ζωή, είναι εκεί έξω. Από την άλλη, βλέπω κάποιες ωραίες παρέες, μικρότερες ή μεγαλύτερες να έχουν πολύ όρεξη για δημιουργία, και έστω και με πενιχρά μέσα, επιτυγχάνουν πράγματα. Γενικά νομίζω ότι επικρατεί μια θολούρα που δεν αφήνει και την κοινωνία να δει καθαρά. Κι εμείς πρέπει από μόνοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πιστεύω όλοι ξέρουμε τι στην πραγματικότητα είναι σωστό ή λάθος. Η επιλογή είναι στον καθένα μας.»

Τα επόμενά σου σχέδια;

«Ήδη δουλεύω πάνω σε κάποια καινούρια τραγούδια τα οποία υπολογίζω να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019. Εκτός από τις  ζωντανές μου  εμφανίσεις στην Αθήνα, θέλω να έρθω και σε επαφή με τους φίλους στην περιφέρεια. Να βρεθούμε και να επικοινωνήσουμε. Και άλλα σχέδια, πολλά, αλλά, ξέρεις τι λένε; Όταν κάνεις σχέδια, ο Θεός γελάει!Καλές γιορτές να έχουμε και όλα θα γίνουν!»