H Νέα Δημοκρατία κράτησε την καλύτερη στάση από όλα τα κόμματα στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών σύμφωνα με το 22,3% των ερωτηθέντων νέας δημοσκόπησης.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Βεργίνα TV δείχνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινήθηκε πιο σωστά όσον αφορά την ψηφοφορία για το Μακεδονικό σε αντίθεση με την κυβέρνηση. Από τις απαντήσεις προκύπτει, ότι μόλις 12,6% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με δέκα μονάδες και ποσοστό 31,3% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 21,1%. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η επόμενη Βουλή θα είναι εξακομματική καθώς στην τρίτη θέση με ποσοστό 6,4% καταγράφεται η Χρυσή Αυγή, με 5,5% το ΚΚΕ, με 5,2% το ΚΙΝΑΛ, ενώ με αναγωγή στη Βουλή εισέρχεται και η «Ελληνική Λύση».

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο (ποσοστό 48%) ενώ στη σύγκριση μεταξύ των δύο συν-κυβερνήσεων των τελευταίων ετών η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κρίνεται καλύτερη από ποσοστό 30% των ερωτηθέντων σε σύγκριση με 23% των πολιτών που θεωρούν καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές το 31,5% θα ψήφιζε ΝΔ και το 21,1% ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη βουλή θα είναι εξακομματική καθώς στην τρίτη θέση με ποσοστό 6.4% καταγράφεται η Χ.Α , με 5.5% το ΚΚΕ, με 5.2% το ΚΙΝ.ΑΛ ενώ με αναγωγή, στη Βουλή εισέρχεται και η «Ελληνική Λύση».