• Αναζήτηση
 • Υπέγραψαν τα μέλη του ΝΑΤΟ την προσχώρηση της πΓΔΜ

  Οι πρέσβεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο υπογράφουν αυτή την ώρα το πρωτόκολλο προσχώρησης της πΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με το νέο συνταγματικό όνομα, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

  Ϡà ԏՠ́ԏ î Ӕϋԅ͌ЅуʠЁсĉąɠԇ͠БϓʋǓǠÉ`ԉӠōQΉJœ ӕ͏̉ˉœ Ӕύ БوՐϕуϠԇ򠰃Č Ʈ ƁŖ (EUROKINISSI/́ԏ)

  Οι πρέσβεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο υπέγραψαν το μεσημέρι της Τετάρτης το πρωτόκολλο προσχώρησης της πΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με το νέο συνταγματικό όνομα, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

  Με αυτήν την πράξη τα 29 κράτη-μέλη θα εκφράσουν την συμφωνία τους να γίνει η χώρα μας μέρος του συστήματος και των διαδικασιών του ΝΑΤΟ και να συμμετέχει στα όργανα της Συμμαχίας ως προσκληθέν κράτος-μέλος, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

  Αμέσως μετά τη συγκατάθεση για το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ ξεκινά η διαδικασία κύρωσής του από τα κοινοβούλια κάθε κράτους-μέλους της Συμμαχίας.

  Η Ελλάδα θα κυρώσει πρώτη το Πρωτόκολλο και με αυτό τίθεται σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών και οι συνταγματικές τροπολογίες.

  Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου και από τα 29 κράτη-μέλη, η γειτονική χώρα, με το νέο συνταγματικό όνομα, θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, με δικαίωμα ψήφου για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνει η Συμμαχία».

  Κόσμος