Όμως ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στη ΝΔ και για το επιχείρημα που διατύπωσε ο εισηγητής της ότι όταν η αξιωματική αντιπολίτευση υπέβαλλε πρόταση δυσπιστίας τον Ιούνιο του 2018, εκείνος δεν την στήριξε ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρώην υπουργός Άμυνας είπε ότι οι ψήφοι για να ανατραπεί η κυβέρνηση είναι 151 αλλά υπέρ της πρότασης δυσπιστίας είχαν ψηφίσει 137. «Οι 7 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν αρκούσαν, άρα ανατροπή δεν μπορούσε να γίνει», είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι και να ανατρεπόταν τότε η κυβέρνηση Τσίπρα, η θέση του Κυρ. Μητσοτάκη θα ήταν υπέρ του erga omnes ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας ως «δώρο στους Σκοπιανούς».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι ψεύδεται όταν λέει ότι δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι. «Όταν αποφάσισε να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, ο Τσίπρας αναγκάστηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Τι θα γινόταν αν ήρε την εμπιστοσύνη του τότε; Όπως ακριβώς έκανε τώρα θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης, όμως τότε δεν είχε προλάβει να κλείσει συμφωνία με την Παπακώστα και την Κουντουρά. Άρα τότε αν ο Καμμένος υποστήριζε την πρόταση δυσπιστίας θα είχε πέσει η κυβέρνηση και δεν θα είχε ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Επιπλέον κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι υποκρίνεται καθώς στις 11.7.18 η πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ «έχει την υπογραφή του Υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου». «Πρόκειται για πραγματικό τραγέλαφο που μόνο η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς μπορούσε να προσφέρει», σημείωσε.

Επικαλούμενος δε τα όσα είπε ο κ. Καμμένος περί προδοτικής συμφωνίας, ανέφερε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Είπε ότι είναι μια προδοτική συμφωνία άρα για σας που την ψηφίσατε και τον Πρωθυπουργό ότι είστε προδότες. Φάτε το “προδότες” από τον …κεντροδεξιό, όπως τον αποκαλούσατε, Kαμμένο για να μάθετε με ποιον συνεργάζεστε». Πάντως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε στους κυβερνητικούς βουλευτές: «Προδοσίες δεν κάνατε, προδότες δεν είστε αλλά μεγάλη ζημιά κάνατε στην Ελλάδα».

«Κόντρα» Καμμένου – Κουμουτσάκου

Άγρια «κόντρα» με τον εισηγητή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο είχε στην Βουλή κατά την συζήτηση του Πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον οποίο αποκάλεσε «πύραυλο», επικαλούμενος απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχαν δει στο παρελθόν το φως της δημοσιότητας και εμφάνιζαν έναν εκ των κατηγορουμένων δημοσιογράφων στο κύκλωμα εκβιαστών που είχε εξιχνιαστεί το 2016 να αποκαλεί το στέλεχος της ΝΔ «πύραυλο Κουμουτσάκο». Οι ισχυρισμοί αυτοί του κ. Καμμένου προκάλεσαν την οργή του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είπε: «Είναι κρίμα να πέφτει τόσο χαμηλά». «Γιατί δεν σας είπαν πύραυλο; Ψέματα λέω;», του απάντησε ο κ. Καμμένος με τον βουλευτή της ΝΔ να αντιδρά έντονα προς το προεδρείο για την συμπεριφορά αυτή. Αργότερα παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού ο κ. Κουμουτσάκος απέφυγε να δώσει συνέχεια λέγοντας ότι «τις προσωπικές ύβρεις τις αντιπαρέρχομαι διότι αν ασχοληθώ θα του δώσω αξία»