Τηλεπαιχνίδι

«Still standing», ANT1, 17:30

Ενας βασικός παίκτης, 10 αντίπαλοι, έως και 30.000 ευρώ το έπαθλο και ένας νικητής, ο τελευταίος «επιζών», που θα καταφέρει να παραμείνει «όρθιος» μέχρι το τέλος. Στο «Still standing» τα στοιχεία της ταχύτητας και του αιφνιδιασμού κυριαρχούν, ενώ οι τηλεθεατές θα «παγώνουν» τη στιγμή που ο παίκτης με τη λανθασμένη απάντηση θα χάνει κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια του και θα πέφτει στο «κενό». Παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου.

Ελληνική σειρά

«Ελα στη θέση µου», ALPHA, 20:00

Ο Γιαν βάζει μπροστά το σχέδιό του για να σώσει τη Sofo και θέλει για σύμμαχό του τη Ρενάτα. Ο Αντρέας δεν παίρνει πολύ ψύχραιμα το ότι χάνει μέσα από τα χέρια του τη θέση του προέδρου. Ο Βλάσης κρύβει από τη Μίκα την αλήθεια για την απαγωγή, αλλά και για το φιλί της Φαίης, η οποία επιμένει να τον ξαναδεί για να μιλήσουν για τον Αντρέα. Ο Αχιλλέας ψάχνει εναγωνίως τον DS με τη βοήθεια του Ζούβα, αλλά ο χάκερ καταφεύγει στο σπίτι του Αντρέα, όπου αποτρέπει την «απόδραση» της Φλωρέτας.

Ξένη ταινία

«Στην καρδιά της θάλασσας», STAR, 22:00

Τον χειμώνα του 1820 το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας «Εσεξ» δέχθηκε επίθεση από μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Πρόκειται για την τραγωδία που ενέπνευσε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημά του «Μόμπι Ντικ», το οποίο ωστόσο θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία «Στην καρδιά της θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει θα φθάσει στα άκρα προκειμένου να μείνει ζωντανό. Πρωταγωνιστούν οι Κρις Χέμσγουορθ, Πολ Αντερσον, Κίλιαν Μέρφι, Μπεν Γουίσοου, Σάρλοτ Ράιλι. (ΗΠΑ/Αυστραλία/Ισπανία/Αγγλία/Καναδάς, 2015, 108′)