Ξένες τανιίες

«Ο Αγιος Βασίλης μου»
ALPHA, 14.50

Ο Σκοτ Κάλβιν, ένας διαζευγμένος πωλητής σε κατάστημα παιχνιδιών, ετοιμάζεται να περάσει την παραμονή των Χριστουγέννων με τον γιο του, Τσάρλι. Οταν όμως μαθαίνει ότι ο μικρός έχει πειστεί από την μητέρα του, ότι ο Αγιος Βασίλης δεν υπάρχει, αποφασίζει να τον μεταπείσει ότι ο Αγιος Βασίλης είναι πρόσωπο υπαρκτό. Για να το πετύχει, θα χρειαστεί να επιστρατεύσει ένα αυτοσχέδιο τέχνασμα, τα αποτελέσματα του οποίου όμως, θα φτάσουν πολύ πιο μακριά από όσο είχε αρχικά φανταστεί. Πρωταγωνιστούν οι Τιμ Άλλεν, Τζατζ Ρέινχολντ, Γουέντι Κρούσον, Ερικ Λόιντ, Λάρρυ Μπράντενμπουργκ, Ντέιβιντ Κράμχολτζ. (ΗΠΑ, 1994, 97’)

«Η Αννα και ο βασιλιάς»
STAR, 21.00

Βρισκόμαστε στο 1869 και η βρετανίδα χήρα δασκάλα, Aννα, φτάνει στην εξωτική Μπανκόγκ μαζί με τον μικρό της γιο, για να διδάξει τα μυστικά του δυτικού πολιτισμού στα 58 παιδιά του βασιλιά του Σιάμ. Η Aννα είναι μια ανεξάρτητη, δυναμική γυναίκα και αρνείται να συμβιβαστεί με τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του βασιλιά. Οι συγκρούσεις τους είναι καθημερινές και η Aννα σκέφτεται να παραιτηθεί αλλά η αγάπη της για τα παιδιά, την κρατάει εκεί. Σύντομα όμως θα γνωρίσει μια άλλη πλευρά του βασιλιά, που θα τη συγκινήσει βαθιά. Πρωταγωνιστούν οι Τζόντι Φόστερ, Γιούν Φατ Τσόου, Μπάι Λινγκ, Τομ Φέλτον. (ΗΠΑ, 1999, 136’)

«Ανήθικη πρόταση»
ΣΚΑΪ, 00.30

Ενα νεαρό ζευγάρι που έχει πρόσφατα παντρευτεί, πηγαίνει στο Βέγκας ελπίζοντας ότι θα λύσει τα οικονομικά του προβλήματα. Εκεί, η γυναίκα θα δεχτεί μια ανήθικη πρόταση από έναν επιχειρηματία, που θα αλλάξει τα πάντα στη σχέση τους. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ντέμι Μουρ, Γούντι Χάρελσον, Μπίλι Μπομπ Θόρντον. (ΗΠΑ, 1993, 117’)