Μαγειρική εκποµπή

«Kitchen lab»

ALPHA, 17.00

Σήμερα ο Ακης Πετρετζίκης προτείνει εντυπωσιακά πιάτα για ένα υπέροχο δείπνο, στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Για το κυρίως πιάτο μαγειρεύει γεμιστό ρολό κιμά στον φούρνο με πατάτες, το οποίο φτιάχνει σε νόστιμη και λαχταριστή, δική του εκδοχή. Το συνοδεύει με ψητές βουτυράτες πατάτες με δεντρολίβανο και γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με βασιλικό. Για επιδόρπιο, ετοιμάζει το δικό του πρωτοχρονιάτικο σοκολατένιο κέικ-αστέρι, γεμιστό με ινδοκάρυδο και cranberries, με τη σοκολάτα να κυριαρχεί. Ο Ακης λιώνει τη σοκολάτα και φτιάχνει ganache με βελούδινη υφή. Καλύπτει ολόκληρο το κέικ με τη σοκολάτα και το στολίζει με φυσαλίδες και φρέσκα φρούτα.

Ξένη σειρά

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»

ΕΡΤ2, 20.00

Ενα γυμνό άγαλμα σε φυσικό μέγεθος προκαλεί αγανάκτηση και πλήθη που συρρέουν, μέχρι που αποκαλύπτεται ότι το άγαλμα κρύβει ένα θύμα δολοφονίας. Ενας εργοστασιάρχης του Τορόντο είναι ο πρώτος ύποπτος, μέχρι που εμφανίζεται και δεύτερο πτώμα και ανακαλύπτουν ότι τα θύματα είχαν φάει το ίδιο φαγητό και είχαν πάρει τα ίδια ηρεμιστικά προτού πεθάνουν. Τα δύο θύματα, όπως και άλλα δύο που ανακαλύπτουν αργότερα, ήταν όλα πόρνες και πλέον τα ίχνη οδηγούν σ’ έναν ύποπτο, όμως βρίσκεται και αυτός νεκρός.

Ξένη ταινία

«Τα Χριστούγεννα του Ντένις
του τροµερού»

STAR, 21.00

Παρόλο που ο μικρός και σκανταλιάρης Ντένις έχει προβλήματα με τον «παλικαρά» του σχολείου, κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον κ. Γουίλσον να νιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Και αυτό γιατί περιμένει να του προσφέρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο. Βέβαια μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την ευχή του Ντένις. Πρωταγωνιστούν οι Μάξγουελ Πέρι Κότον, Ρόμπερτ Βάγκνερ, Λουίζ Φλέτσερ. (ΗΠΑ, 2007, 80′)