Ο Έλντερ Λόπες υπέστη ρήξη χιαστού στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Γεντί Κουλέ απέναντι στον ΟΦΗ. Χειρουργήθηκε αρχές Οκτωβρίου και πλέον είναι στο γήπεδο όπου ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος τον Μάρτιο για να γυρίσει στο κανονικό πρόγραμμα, την ώρα που έχει στα χέρια του πρόταση ανανέωσης από την ΑΕΚ μέχρι το 2022. Μία πρόταση που του έγινε ως ένδειξη έμπρακτης στήριξης από τη διοίκηση, σε αυτή τη πολύ δύσκολη στιγμή της καριέρας του.

Ωστόσο, ο Λόπες ακόμη δεν έχει συμφωνήσει όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στο πορτογαλικό ραδιόφωνο «Rádio Renascença». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έχει προτάσεις για επαναπατρισμό.

«Η ΑΕΚ θέλει να με κρατήσει για ακόμη τρία χρόνια με νέο συμβόλαιο, κάτι που διαπραγματευόμαστε. Τώρα πρέπει να είμαι έτοιμος για να γυρίσω για τους δύο τελευταίους μήνες της σεζόν. Έχω δεχθεί προτάσεις από την Πορτογαλία, αλλά δεν είναι εύκολο διότι οι συνθήκες που έχω εδώ στην ΑΕΚ τις έχουν μόνο στα τρία μεγάλα κλαμπ. Ετσι πιστεύω ότι δύσκολα θα φύγω, αλλά δεν κλείνω την πόρτα της επιστροφής» είπε χαρακτηριστικά ο 30χρονος αριστερός μπακ.