Ταινία κινουμένων σχεδίων

«Η Παναγία των Παρισίων»
ALPHA, 21.50

Πίσω στο πολύβουο Παρίσι, ο Κουασιμόδος, ζει μέσα στο καμπαναριό της Νοτρ Νταμ, ως κωδωνοκρούστης. Αναγκασμένος να ζει αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της δυσμορφίας του, διακαής του πόθος είναι κάποτε να βγει έξω ανάμεσα στους ανθρώπους. Σύντομα θα το τολμήσει, με αφορμή μια μεγάλη γιορτή της πόλης. Κι ενώ αρχικά το πλήθος φαίνεται να τον αποθεώνει, στη συνέχεια αρχίζει να τον αποδοκιμάζει. Ομως, η παρέμβαση μιας πανέμορφης τσιγγάνας, θα αλλάξει όχι μόνο τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Κουασιμόδος, αλλά και ολόκληρη τη ζωή του. (ΗΠΑ, 1996, 81’)

Ξένες ταινίες
«Μπετόβεν: Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια»
STAR, 15.30

Ο Χένρι το ξωτικό (Κάιλ Μάσεϊ) το σκάει από τον Νότιο Πόλο με το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη και τον σάκο με τα δώρα. Οταν πέφτει κατά λάθος σε ένα δέντρο, λίγο έξω από μια μικρή πόλη, το πολύτιμο αυτό φορτίο κινδυνεύει. Ο σάκος καταλήγει σε λάθος χέρια και ο Μπετόβεν με τον έφηβο φίλο του Μέισον (Μάνρο Τσέιμπερς) αναλαμβάνουν δράση. Η αποστολή τους είναι σύνθετη και δύσκολη. Θα πρέπει να βοηθήσουν τον Χένρι να πάρει πίσω τον σάκο με τα παιχνίδια. (ΗΠΑ/Καναδάς, 2011, 93′)

«Hugo»
ΑΝΤ1, 22.45

Παρίσι, δεκαετία του 1930. Ο Χιούγκο, ένα 12χρονο ορφανό αγόρι κατοικεί στις στοές του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο της πόλης, φροντίζοντας τα ρολόγια του σταθμού. Η ζωή του είναι συνυφασμένη με ένα εκκεντρικό κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία κι έναν πικρόχολο γέρο, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών. Το μυστικό ενδιαφέρον του όμως είναι στραμμένο σε ένα ανθρωπόμορφο μηχάνημα που έχει μία υποδοχή για κλειδί σε σχήμα καρδιάς. Πρωταγωνιστούν οι Τζουντ Λο, Ασα Μπάτερφιλντ, Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σάσα Μπαρόν Κοέν, Ρέι Γουίνστοουν, Κρίστοφερ Λι. (ΗΠΑ, 2011, 115’)