Μάνος Πετσίτης: Η ανθρώπινη «βόμβα» που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση και που σίγουρα έχει διαλύσει το μύθο του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το golden boy του Μεγάρου Μαξίμου, «κολλητός» του Νίκου Παππά αλλά κι εκ των συμβούλων του ίδιου του πρωθυπουργού, βρίσκεται πλέον για τα καλά στη δημοσιότητα. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας (το in.gr δημοσίευσε και βίντεο με τον Πετσίτη στα μπουζούκια να… πνίγει τον πόνο του για τα μνημόνια), εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Μαξίμου.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 48 ώρες από τις αποκαλύψεις η κυβέρνηση κάνει την… πάπια. Σιωπά και στην ανακοίνωση – πρόσκληση της ΝΔ να απαντήσει για το πώς ο σερβιτόρος της Λεωφόρου Συγγρού έγινε υπάλληλος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αμειβόμενος με πάνω από 200 χιλ. ευρώ σε μία διετία. Ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Πετσίτης στην ELFE του κ. Λαυρεντιάδη;

Το θέμα έρχεται σήμερα στη Βουλή με ερώτηση που θα καταθέσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μανιάτης. Και η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει αλλιώς είναι ένοχη. Χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, έδωσε ολόκληρη συνέντευξη στο… φιλικό ΚΟΝΤΡΑ, αλλά δεν είπε κουβέντα για τον συμμαθητή και φίλο του από την Καισαριανή. Για τον βίο και πολιτεία του Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το Σάββατο το in.gr, έβγαινε στα κοσμικά μπαράκια της Αθήνας κυκλοφορώντας με… πεντακοσάρικα και με αστυνομική συνοδεία. «Ηρθε ο Μανώλης του Παππά», έλεγαν οι σερβιτόροι, όμως, ο υπουργός δεν έχει πει απολύτως τίποτε. Γιατί άραγε; Κρύβουν κάτι σχετικά με τον άνθρωπο ο οποίος από 5.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο έφτασε να ξεπεράσει κατά πολύ τα 300 χιλιάδες ευρώ μετά από δύο χρόνια;

Τα «ΝΕΑ» αποκαλύπτουν σήμερα όλο το παρασκήνιο γύρω από το success story του μυστικοσύμβουλου του Νίκου Παππά και του Αλέξη Τσίπρα.

Αποκαλύπτουν και μια φωτογραφία του που δείχνει τον Πετσίτη σε ρόλο… πρωθυπουργού, γιατί προφανώς η παρουσία του στο Μαξίμου δεν ήταν απλή. Δεν ήταν περαστικός αλλά από το 2015 έλυνε και έδενε.

Τα «ΝΕΑ» στο εξαιρετικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, περιγράφει αναλυτικά τον… αγώνα του Πετσίτη κατά της διαπλοκής, ακόμη και από ένα πόστο στην εταιρεία του Λ. Λαυρεντιάδη, που αμείφθηκε με λεφτά… διευθύνοντος συμβούλου.

Η υπόθεση αυτή προκαλεί πολιτικό σεισμό και βάζει την κυβέρνηση στη γωνία. Με βάση το δημοσίευμα των σημερινών «ΝΕΩΝ», θα πρέπει να απαντήσουν:

  • Είναι ή όχι ένοικος πολυτελούς βίλας στους πρόποδες της Πάρνηθας όπου περνούν την πόρτα της πολλοί μεγαλοσχήμονες;
  • Πώς κατάφερε να παίρνει τέτοιο μισθό, αυτός ο ταπεινός σερβιτόρος;
  • Γνώριζαν οι κ. Τσίπρας και Παππάς για τις δραστηριότητές του και τις πολλές θέσεις του;
  • Ποια είναι η παρέα της Καισαριανής που λύνει και δένει;
  • Τι συμβαίνει με εταιρεία που ίδρυσε ο Πετσίτης;

Διαβάστε στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας το ρεπορτάζ – φωτιά για όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια της κυβέρνησης.