Κάλεσμα σε πολιτεία αλλά και τον απλό κόσμο απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρίβερ Πλέιτ, Ροδόλφο Ντ’Ονόφριο, ζητώντας να υπάρξουν δραστικές αλλαγές μετά τα έκτροπα στον περιβάλλον χώρο του Μονουμεντάλ.

Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου τελικού στη Μαδρίτη, ο Ντ’Ονόφριο δήλωσε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αργεντινής απέτυχαν στην δουλειά τους για να διεξαχθεί το παιχνίδι, ενώ τόνισε πως η Ρίβερ φέρει ευθύνη για το τι συμβαίνει εντός του γηπέδου και όχι εκτός.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως θα ήθελε η  τραγική εκείνη ημέρα να λειτουργήσει όπως η 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, ούτως ώστε να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον. Μάλιστα παραλλήλισε τις συμπλοκές εκτός του γηπέδου με τα λυπηρά επεισόδια του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του Άγιαξ.

Απόσπασμα των δηλώσεών του:

«Αυτά τα επεισόδια θα μείνουν για πάντα στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων της Αργεντινής, μόνο για την ντροπή που προκάλεσαν. Ωστόσο αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο στην Αργεντινή. Θυμάμαι έβλεπα ένα παιχνίδι στην Ελλάδα μετά από λίγες μέρες (ΑΕΚ-Άγιαξ) και εκεί δεν πετούσαν πέτρες, αλλά ρουκέτες.

(…)Η ευθύνη της Ρίβερ ξεκινάει μέσα στο γήπεδο. Από όταν η Μπόκα αναχώρησε από το ξενοδοχείο, το πρόβλημα είναι των υπηρεσιών ασφαλείας.

(…)Δεν έχω καμία επαφή με τους barrabravas (οργανωμένοι οπαδοί), δεν έχω μιλήσει καν ποτέ μαζί τους.

Αυτό που θα ήθελα είναι αυτά τα επεισόδια να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησε και η 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να υπάρξει αποτέλεσμα, μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει κάτι.»