όλιγουντ θα γίνουμε, επί ΣΥΡΙΖΑ. Χόλιγουντ και Τσινετσιτά μαζί. Να μην προλαβαίνουμε να υποδεχόμαστε αστέρια του κινηματογράφου. Να κόβει βόλτες στα μέρη μας η Τζούλια Ρόμπερτς με τη Σαρλίζ Θερόν, κι από κοντά ο Μπραντ Πιτ με τον Τζορτζ «του φέρνω λιγάκι» Κλούνι, και να μην έχουμε πού να τους προβάλλουμε. Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί αλλά σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα κινηματογραφικά στούντιο, οι κινηματογραφικές σχολές και δεν μπορεί, σε λίγο θα αρχίσουν να μαζεύουν και κόσμο, διότι στούντιο και σχολές χωρίς κόσμο γίνεται; Δεν γίνεται.

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες που μας ανήγγειλε το υπουργείο ΨΗΤΠΕ ή ΨΗΠΤΕ, το υπουργείο του τίποτα, του οποίου προΐσταται ο υπουργός Παππάς, ότι έχει σχέδιο για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών: «Το σχέδιο κινήτρων για τις οπτικοακουστικές παραγωγές έχει κάποια εξαιρετικά πλεονεκτήματα. 75 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Αγκαλιάστε το, βοηθήστε το να αναπτυχθεί…», είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο!!

(Ακόμη δεν έχουμε δει κάτι βέβαια, αλλά και οι ταινίες είναι όπως το κόκκινο κρασί που πρέπει να παλιώσει για να αποκτήσει σώμα, άρωμα και γεύση…)

Ταυτόχρονα από τη Σύρο έρχονταν τα καλά τα νέα ότι στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου θα κατασκευαστούν κινηματογραφικά στούντιο από κάτι αμερικάνους επενδυτές (επίσης δεν τους έχουμε δει ακόμη…). Και μετά από τη Δράμα, άλλο νέο: θα δημιουργηθεί Σχολή Κινηματογράφου να παράγουμε τους δικούς μας σκηνοθέτες. Και χθες, άλλο τρομερό νέο: ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανακοίνωσε (τρομάρα του, δεν κοιτάει πώς θα σώσει την εταιρεία…) ότι θα δημιουργηθούν στούντιο και στην Πτολεμαΐδα, στον παλιό σταθμό της ΔΕΗ, και ότι βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με ξένες (εμ τι, ελληνικές; Τι να τις κάνουμε…) εταιρείες για την αξιοποίηση των χώρων που προκρίνει ο πρόεδρος για στούντιο.

Σανός ατελείωτος. Και καθρεφτάκια, και χάντρες και ό,τι τραβάει ο οργανισμός μας…

Διαβάστε περισσότερα εδώ