Μαγειρική εκπομπή

«Food n’ friends»

ΣΚΑΪ, 18.40

Σήμερα ο Δημήτρης και ο Ηλίας υποδέχονται δύο θαλασσόλυκους, τον Γιάννη Αποστολάκη και τον Γιάννη Δρυμωνάκο. Συζητούν για μακρινά ταξίδια και φουρτουνιασμένες θάλασσες και ετοιμάζουν μια σαλάτα με ανθότυρο, ντάκους με ψητό παντζάρι, κινόα και φέτα αλλά και μια υπέροχη γαριδομακαρονάδα. Παρουσιάζουν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Ηλίας Φουντούλης.

Ξένες ταινίες

 

«Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα»

STAR, 17.40

Το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ είναι το τελευταίο μέρος που δεν βρίσκεται κάτω από τον ρωμαϊκό ζυγό. O Καίσαρας ταξιδεύει μέχρι εκεί για να μάθει την αιτία που οι Γαλάτες δεν υποτάσσονται. Το μυστικό είναι πως ο Πανοραμίξ, ο δρυίδης του χωριού, παρασκευάζει ένα μαγικό φίλτρο που δίνει υπερφυσικές δυνάμεις στους συγχωριανούς του. Με τη βοήθεια του Τούλιους Καταστρόφικους, ενός τετραπέρατου δολοπλόκου, οι Ρωμαίοι θα αποπειραθούν να συλλάβουν τον Οβελίξ και τον δρυίδη καθώς χωρίς αυτούς το χωριό θα μείνει ανυπεράσπιστο. Πρωταγωνιστούν οι Κριστιάν Κλαβιέ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρομπέρτο Μπενίνι, Λετίσια Κάστα. (Γαλλία, 1999, 101′)

 

«Θέλμα και Λουίζ»

ALPHA, 24.00

Η Λουίζ (Σούζαν Σαράντον), μια σερβιτόρα στο Αρκάνσας, και η καλύτερή της φίλη Θέλμα (Τζίνα Ντέιβις), μια καταπιεσμένη νοικοκυρά, αποφασίζουν να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητά τους κάνοντας ένα σύντομο ταξίδι με το αυτοκίνητο. Ο,τι όμως ξεκίνησε αρχικά ως μια απόδραση αναψυχής, σύντομα θα πάρει μια άλλη τροπή, όταν η Λουίζ θα αναγκαστεί να σκοτώσει έναν άνδρα που απειλούσε να βιάσει τη Θέλμα. Μια αλυσίδα γεγονότων και ένα παιχνίδι με την αστυνομία σύντομα ξεκινά, οδηγώντας τις δύο φίλες να ανακαλύψουν τον πραγματικό εαυτό τους αλλά και τη δύναμη που κρυβόταν μέσα τους χωρίς να το ξέρουν. (HΠΑ, 1991, 130′)