Με μείζον θέμα του μικρόκοσμου της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής θα ασχοληθώ σήμερα, διότι έχω τη λύση σε πρόβλημα που έχει ανακύψει, και το οποίο έχει ανακατέψει ηθοποιούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, σχολιογράφους και επιχειρηματίες, δημιουργώντας ένα απίθανο «τουρλουμπούκι» (με συγχωρείτε για την έκφραση, αλλά δεν βρήκα κάτι καλύτερο να περιγράψω την κατάσταση). Στο υπέροχο Παλλάς επρόκειτο να ανέβει κατ» αυτάς η περίφημη κωμωδία του αξεπέραστου Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» με πρωταγωνιστή στον ρόλο του ψεύτη (ρόλο ειρήσθω εν παρόδω τον οποίο «θεοποίησε» ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ομώνυμη ταινία του 1961) ο ηθοποιός Μάρκος Σεφερλής. Το έργο δεν ανέβηκε την προγραμματισμένη ημερομηνία, γιατί πλακώθηκαν οι ηθοποιοί μεταξύ τους και ο Σεφερλής ειδικότερα με την επιχείρηση: ο Σεφερλής ήθελε λέει να είναι μόνος του στη μαρκίζα, η επιχείρηση ήθελε να βάλει και άλλα ονόματα, τελικά επήλθε το αδιέξοδο, και εξ αυτού η απόλυτη ρήξη.

Η επιχείρηση του θεάτρου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πρωταγωνιστής ο Σεφερλής, ο Σεφερλής πήρε σβάρνα τα κανάλια και διεκτραγώδησε την κατάσταση, αναμείχθηκε και η Ελενα Ακρίτα που την έπεσε στον Σεφερλή που είχε το «θράσος» να είναι μια μαρκίζα μόνος του, να μην τα πολυλογώ, η επιχείρηση απέλυσε τον Σεφερλή, και άρχισε να ψάχνει κάποιον για να υποδυθεί τον ρόλο του ψεύτη Ηλιόπουλου, στο έργο. Εδωσε δε προθεσμία στον εαυτό της, ώς τις 4 Δεκεμβρίου για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Εγώ σε όλο αυτό δεν είχα την παραμικρή συμμετοχή. Αλλά ούτε και επρόκειτο. Ομως να τι μου συνέβη: παρακολουθώντας χθες στην τηλεόραση τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει εν πλήρη ηρεμία και διανοία (φαντάζομαι…), ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα πρέπει να κριθούν από τους ψηφοφόρους μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, δηλαδή μετά τις 21 Αυγούστου 2018, και πως χθες «δεν είχε συμπληρώσει η κυβέρνησή του ούτε 100 μέρες στην εξουσία», αναπήδησα από την καρέκλα μου. Βρήκα τη λύση στο πρόβλημα του Παλλάς κυρίες και κύριοι: αν θέλουν πρωταγωνιστή να «σπάσει τα ταμεία» κατά το κοινώς λεγόμενο, δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το αστέρι που ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας!
Θα σκίσει. Τι να μας λέει ο Σεφερλής τώρα, και ο κάθε Σεφερλής. Το παλικάρι δεν υπάρχει…

Διαβάστε περισσότερα εδώ