Τον Βασίλη Ψάλτη, σημερινό Γενικό Οικονομικό Διευθυντής της ομίλου, αναμένεται να εκλέξει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank το διοικητικό της συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Με επιστολή τους προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) οι άλλοι δύο υποψήφιοι για τη θέση, οι κκ Γιώργος Αρώνης και Σπύρος Φιλάρετος, αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της τράπεζας, γνωστοποίησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από την κούρσα της διαδοχής του επί 13 χρόνια διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, Δημήτρη Μαντζούνη.

Ο κ. Αρώνης στην επιστολή του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα στο εσωτερικό της τράπεζας, λόγω του αναμενόμενου οριακού αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Ως εκ τούτου, ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση είναι πλέον ο κ. Ψάλτης, ο οποίος θα εκλεγεί διευθύνων σύμβουλος στη συνεδρίαση του ΔΣ της 29/11.

Ο κ. Ψάλτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και Διδακτορικού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά.

Εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο.

Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007. Το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer και από το 2012 είναι Γενικός Διευθυντής.