Μαγειρική εκποµπή
«Kitchen lab»
ALPHA, 17.00
Ο Aκης Πετρετζίκης μπαίνει στη κουζίνα και δημιουργεί δύο συνταγές με έναν απρόσμενο συνδυασμό γεύσεων. Για κυρίως πιάτο προτείνει μπουτάκια κοτόπουλου, γεμιστά με καπνιστό τυρί και λιαστή ντομάτα στη γάστρα με ρεβίθια και τα σερβίρει με μια λαχταριστή σάλτσα γιαουρτιού. Η συνέχεια του γεύματος είναι ακόμη πιο συναρπαστική, καθώς ο Aκης φτιάχνει γαλακτομπούρεκο με σιροπιαστό τραγανό φύλλο και εξελίσσει την κλασική συνταγή προσθέτοντας γέμιση από πραλίνα σοκολάτας.
Ξένο µουσικό ντοκιµαντέρ
«B.B. King: H ζωή του Riley»
ΕΡΤ2, 23.45
Ο B.B. King ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για το πώς ένας καταπιεσμένος και ορφανός νεαρός μαύρος έφτασε να επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία και να κερδίσει τον τίτλο του «βασιλιά των μπλουζ». Με αφηγητή τον Morgan Freeman και εμφάνιση των Bono, Bill Cosby, Eric Clapton, Dr. John, Bruce Willis, αλλά και εμφανίσεις όπως των Keith Richards, Mick Jagger και του προέδρου Obama, γυρισμένο σε όλη την Αμερική και στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει την προσωπικότητα και την πορεία του. Το Μουσείο B.B. King στο Μισισίπι έδωσε πλήρη πρόσβαση στο αρχείο του, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνεντεύξεων από τους ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσε ο νεαρός βασιλιάς Riley B.
Ξένη ταινία
«Ο αρχάριος»
STAR, 17.30
Ο Μπεν Γουίτακερ, ένας 70χρονος χήρος, ανακαλύπτει ότι η συνταξιοδότηση δεν είναι τελικά τόσο ευχάριστη συνθήκη όσο περίμενε. Αποφασίζει λοιπόν να επιστρέψει στην ενεργό εργασιακή δράση. Ετσι, βρίσκει δουλειά ως εκπαιδευόμενος σε μια ιστοσελίδα μόδας, την οποία έχει ιδρύσει και διευθύνει η νεαρή Τζουλς Οστιν. Ο Μπεν σύντομα θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Τζουλς και μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη σχέση επαγγελματικής συνεργασίας αλλά και προσωπικής φιλίας. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αν Χάθαγουεϊ, Ρενέ Ρούσο, Ανταμ Ντεβίν. (ΗΠΑ, 2015, 97′)