Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, αποφάσισε η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα απεργήσουμε μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους από κάθε κλάδο σε όλη την Ελλάδα, αντιστεκόμενοι όχι μόνο στα αντιλαϊκά μέτρα , όπως αυτά αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στο Eurogroup και συζητείται στις 3 Δεκεμβρίου, αλλά και στην επιλεκτική «βαρηκοΐα» της κυβέρνησης και των υπουργείων ΥΨΗΠΤΕ και ΥΠΟΙΚ, που ενώ ανταποκρίνονται στις υλακές της εσωκομματικής και αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξακολουθούν να παραμένουν απαθείς στις δικές μας φωνές για ζητήματα που θέτουμε διαρκώς ήδη από το 2015, και συμπεριλαμβάνονταν ως θεμελιώδη αιτήματα στις τελευταίες απεργιακές μας κινητοποιήσεις.

»Σε αυτή την απεργία εκτός όλων των άλλων κοινών διεκδικήσεων, σαν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απαιτούμε:

* Προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι σοβαρότατες ελλείψεις της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό.

* Την δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπογεγραμμένης από τους τρείς υπουργούς ΚΥΑ, που δεν θα εδράζεται πάνω σε αδικίες και που δεν θα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων .

* Την υπογραφή Σ.Σ.Ε (Δίκαιο νέο μισθολόγιο για ΟΛΟΥΣ, επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας κλπ)

* Τα δεδουλευμένα της πρό του «μαύρου» περιόδου και την καταβολή των οφειλομένων σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους του Π.Δ 164 εκ της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας που κέρδισε η ΠΟΣΠΕΡΤ, ανεξάρτητα από το είδος του μισθολογίου που έχουν καταταχθεί (π.χ. καλλιτεχνικές ειδικότητες) κλπ.

* Την άμεση ολοκλήρωση του οργανογράμματος και τοποθέτηση του προσωπικού σε οργανικές θέσεις».