Το ξεπούλημα του Θριάσιου Πεδίου
Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία στην υπόθεση της παραχώρησης ενός «οικοπέδου» 600 στρεμμάτων στο Θριάσιο Πεδίο προκειμένου να δημιουργηθεί σε αυτό ένας εμπορευματικός σταθμός. Αλλά κάτι ο Γιάννης Μανιάτης, κάτι ο Αδωνις (Γεωργιάδης) που μίλησε στη Βουλή, κάτι ένας φίλος που έχω και τα παρακολουθεί τα θέματα των διαγωνισμών που κατά καιρούς προκηρύσσει η κυβέρνηση, με έκαναν να κοιτάξω πιο εμπεριστατωμένα την υπόθεση, η οποία αναδίδει δυσάρεστες οσμές, αρμοδιότητας εισαγγελέα. Της  κυρίας (πολυ)Ξένης Δημητρίου εν προκειμένω. Πώς παρενέβη για το κόλπο με τις κινέζικες χρυσές βίζες  που είχε στήσει ο κύριος αντιπρόεδρος της Jumbo; Ετσι ακριβώς νομίζω ότι οφείλει να κάνει και με την ακόλουθη οσμίζουσα υπόθεση.
Κωδικοποιώ την ιστορία, διότι θέλω να τη διευκολύνω τη γυναίκα, μη χάσει χρόνο, δεδομένου ότι ακολουθεί και ένα υπέροχο τριήμερο υψηλών θερμοκρασιών, και όσο να πεις, κρίμα είναι να κλειστεί στο γραφείο να διαβάζει χαρτιά:
– Η κυβέρνηση αποφασίζει τον Οκτώβριο του 2015 να παραχωρήσει μια έκταση στο Θριάσιο Πεδίο που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ, σε πλειοδότη διαγωνισμού, για την κατασκευή σύγχρονου εμπορευματικού σταθμού. Σωστή απόφαση και πρόβλημα κανένα. Ενα μήνα κατόπιν, τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου συνέρχεται το ΔΣ της εταιρείας και λέει μπράβο στην κυβέρνηση που έχει τέτοιες ωραίες ιδέες, συμφωνούμε κι εμείς, και προχωράμε.
– Εννιά μήνες μετά, με τη γνωστή ταχύτητα που διακρίνει τους οργανισμούς επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στις 7/6/2016 το ΔΣ της ΓΑΙΑΟΣΕ αποφασίζει περί των όρων του διαγωνισμού.
– Για λόγους που έχουν να κάνουν με την… ταχύτητα που προανέφερα, και ανήκει στην κατηγόρια «αγάλι… αγάλι… ψήνονται οι πιο καλοί διαγωνισμοί», η απόφαση του ΔΣ παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου οκτώ μήνες αργότερα, στις 20/2/2017.
– Ενα χρόνο, ένα μήνα και μια ημέρα μετά, στις 21/3/2018 (πάλι… ταχύτατα, ίδρωσαν οι άνθρωποι!!) αναρτάται η απόφαση για τον διαγωνισμό, στη Διαύγεια.