Το περιστατικό που θα διηγηθώ εν συνεχεία συνέβη προ ολίγων χρόνων και αφορά τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται ορισμένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, οι οποίοι θεωρούν ότι στην απόλυτη εξουσία που τους παρέχει ο νόμος, και επικουρικά η κυβέρνηση όταν πρόκειται για τη διαλεύκανση μεγάλων υποθέσεων, μπορούν οι ίδιοι να παραβαίνουν ακόμη και τους άγραφους νόμους της ηθικής και της αλληλεγγύης.
Οπως είναι γνωστό, η Δικαιοσύνη διερευνά ήδη από οκταμήνου και πλέον τους λογαριασμούς των δέκα κατηγορηθέντων για το σκάνδαλο της Novartis καθώς και συγγενικών τους προσώπων. Περί των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής υπάρχει μια έντονη φημολογία, η οποία εν πολλοίς τροφοδοτείται από τα δυσώδη υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου για λόγους ευνοήτους – δεν θα σταθώ πολύ σε αυτό. Πότε ότι βρέθηκε ο Λοβέρδος «με πολλά εκατομμύρια στο εξωτερικό», πότε «ο Αδωνις με πέντε εκατομμύρια», πότε «η ιδιαιτέρα του Αδωνη με εκατομμύρια» και πότε «ο σύζυγος της ιδιαιτέρας του Αδωνη με πολλά χρήματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει» – τραγέλαφος.
Η ουσία είναι ότι οκτώ μήνες ερευνών ουδέν έχουν αποδώσει, αλλά η ρετσινιά «του έχουν βρει εκατομμύρια» διακινείται, διότι με κάποιο τρόπο πρέπει να στηριχθεί το «σκάνδαλο Novartis», καθ» όσον έρχονται και εκλογές, και χωρίς Novartis πώς θα τις κάνουμε.
Στο πλαίσιο των ερευνών, λοιπόν, συνέβη αυτό που θα διηγηθώ. Θα απαλείψω μόνο τα ονόματα, διότι πρώτον δεν έχω την παραμικρή διάθεση να μετάσχω στο κυβερνητικό κόλπο και δεύτερον διότι ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου έπειτα από μια βαρύτατη περιπέτεια υγείας που πέρασε πρόσφατα βρίσκεται στη φάση της επίπονης και επώδυνης αποθεραπείας του.
Αδελφός «ελεγχόμενου» πολιτικού πρώτης γραμμής διατηρεί, από την περίοδο της επαγγελματικής του δραστηριότητας, σε υποκατάστημα της Alpha Bank στο Κολωνάκι μια θυρίδα. Μία των ημερών, και ενώ βρίσκεται, όπως επί πολλές ημέρες συμβαίνει, στο κέντρο αποκατάστασης προκειμένου να επανέλθει σε κάποιο βαθμό, δέχεται επείγον τηλεφώνημα από τη διευθύντρια του υποκαταστήματος. Τον ενημερώνει ότι «έχουν έρθει ένας εισαγγελέας και δύο άλλοι κύριοι, νομίζω αστυνομικοί, και ζητούν να έρθετε εντός μισής ώρας στην τράπεζα για να ανοιχτεί, παρουσία σας, η θυρίδα που διαθέτετε σε εμάς».
Ο άνθρωπος αναφέρει στη διευθύντρια την κατάστασή του, της λέει ότι την ώρα που μιλούν βρίσκεται στο κέντρο αποκατάστασης στο Κορωπί με τους γιατρούς και ακολουθεί το πρόγραμμα, εκείνη το μεταφέρει στον εισαγγελέα και ο τελευταίος ζητάει να του μιλήσει εκείνος.