Ξ. Δημητρίου: Διαβλέπει προσβολή του προσώπου της και του θεσμού που υπηρετεί

Τι αναφέρει με ανακοίνωση της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Προσβολή του προσώπου της αλλά και του θεσμού που υπηρετεί, διαβλέπει πίσω από δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. 

Με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της Εισαγγελίας, η κυρία Δημητρίου κάνει λόγο για ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, στο πλαίσιο της οποίας πρόσφατα δημοσιεύματα  της καταλογίζουν ότι όρισε συγκεκριμένους εξεταστές για τις εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, ενόψει της συμμετοχής συγγενικού της προσώπου σε αυτές. 

Η κυρία Δημητρίου σημειώνει ότι τόσο η προσωπική ανεξαρτησία του Εισαγγελέα ως θεσμού, όσο και η πολυετής προσωπική της πορεία, δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση για τη νομιμότητα της διαδικασίας και της άσκησης καθηκόντων, που υποχρεωτικά ασκεί στο πλαίσιο αυτής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Το τελευταίο διάστημα, μερίδα του Τύπου, έχει επιδοθεί σε μια ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, που προσβάλλουν τόσο το πρόσωπό μου, κυρίως όμως το θεσμό που υπηρετώ.

Δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε πληροφορίες, που προέρχονται από «ανώνυμους κύκλους», με εμφανίζουν αρχικά δήθεν να παραιτούμαι, για να καταλάβω θέση σε ανεξάρτητη αρχή, εν συνεχεία εμφανίζομαι δήθεν να δρομολογώ καθυστερήσεις στις δικαστικές ενέργειες για την πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ σε χθεσινά δημοσιεύματα μου καταλογίζουν δήθεν ότι, επί σκοπώ, όρισα συγκεκριμένους εξεταστές για τις εξετάσεις στην Ε.Σ.Δ.Ι., ενόψει της συμμετοχής συγγενικού μου προσώπου σε αυτές. Συμμετοχής, της οποίας μάλιστα, δεν επέτρεψα τη γνωστοποίηση σε κανέναν από τους εξεταστές, που ορίσθηκαν από τα προβλεπόμενα, από το νόμο, όργανα.

Η προσωπική ανεξαρτησία του Εισαγγελέα ως θεσμού, είτε είναι αυτός που κατά το Νόμο ορίζει τους εξεταστές είτε είναι ο ίδιος εξεταστής, αλλά και η πολυετής προσωπική μου πορεία, δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση για τη νομιμότητα της διαδικασίας και της άσκησης καθηκόντων, που υποχρεωτικά ασκώ στο πλαίσιο αυτής.

Να γίνει κατανοητό, ότι δεν συμμετέχω στην εξεταστική διαδικασία, η επιλογή έγινε κατά το νόμο και  η εικασία ότι τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν μπορούν να επηρεαστούν από εμένα ή οποιονδήποτε άλλο προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος υποψήφιος, στρέφεται όχι μόνο κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του εισαγγελικού θεσμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk