Οι κινητήρες GTF της Pratt & Whitney θα εξοπλίσουν, όπως ανακοίνωσε η AEGEAN,  τα νέας Airbus της οικογένειας A320neo. Επίσης, η εταιρεία θα παρέχει και υπηρεσίες βαριάς συντήρησης των κινητήρων μέσω μακροπρόθεσμης σύμβασης παροχής υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, η AEGEAN υπέγραψε συμφωνία με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo, ενώ σκοπεύει να μισθώσει και έως 20 επιπλέον αεροσκάφη από εκμισθωτές αεροσκαφών. Η επιλογή δε των κινητήρων της Pratt & Whitney για τα έως 62 νέα αεροσκάφη της AEGEAN επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τις σταθερές συνεργασίες που αναπτύσσει ο ελληνικός αερομεταφορέας.
Η Pratt & Whitney έχει ήδη εξοπλίσει τον στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που έχει σήμερα η AEGEAN με κινητήρες V2500®. Από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του στις αρχές του 2016, ο κινητήρας GTF έχει αποδείξει την ικανότητά του να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων κατά 16%, τις εκπομπές NOx κατά 50% σε σχέση με το ρυθμιστικό πρότυπο, και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75%.
Ο Πρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Επιλέξαμε τον κινητήρα GTF της Pratt & Whitney, προκειμένου να προσφέρουμε στους επιβάτες μας τη νεότερη και πλέον προηγμένη τεχνολογία που είναι διαθέσιμη, για τα νέα μας αεροσκάφη Airbus. Ο κινητήρας GTF θα προσφέρει σε εμάς και στους πελάτες μας, την οικονομικότερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση που υπάρχει στην αγορά σήμερα».
«Μας τιμά ιδιαίτερα η συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη της AEGEAN στους κινητήρες και στις υπηρεσίες μας», δήλωσε ο κ. Rick Deurloo, Senior Vice President, Sales, Marketing and Customer Support της Pratt & Whitney. «Η Pratt & Whitney και η AEGEAN έχουν καλλιεργήσει μία σπουδαία σχέση με τα χρόνια, και είμαστε ενθουσιασμένοι για τη διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της σχέσης στο μέλλον».