Απολογούνται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αντιμετωπίζουν με βάση κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους

Απολογούνται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αντιμετωπίζουν με βάση κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους

Μετά από πολύχρονες έρευνες των εισαγγελικών αρχών ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου αναμένεται σήμερα Δευτέρα να  βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου συναδέλφου της Γιώργου Ευαγγέλου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αντιμετωπίζουν με βάση κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους και το οποίο αριθμεί περί τις 800 σελίδες.

Ο πρώην υπουργός,  αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση εξοπλιστικών συμβάσεων επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο είναι διάτρητο,ότι μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει καμία ύποπτη τραπεζική ροή με αποδέκτη εκείνον και πως αυτοβούλως έθεσε στη διάθεση των δικαστικών αρχών τους λογαριασμούς του στην Ελβετία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο ο πρώην υπουργός  φέρεται ότι διέθετε δίκτυο λογαριασμών και υπολογαριασμών και φέρεται ότι σε αυτούς κατέληξαν 2.800.000 ελβετικά φράγκα τα οποία οι ανακριτικές αρχές συνδέουν με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, αποτιμώντας τη ζημιά σε βάρος του δημοσίου σε 400 εκ. Ευρώ.

Η παράθεση των λογαριασμών και των υπολογαριασμών , δηλώνουν κατά τις ανακριτικές αρχές προθέσεις καλύψεως των χρημάτων, κάτι που ο πρώην υπουργός αρνείται και σε ανακοίνωσής του έχει παραθέσει στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της αντίθετης άποψης.

Μετά το τέλος της απολογίας του ανακριτές και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του πρώην Υπουργού και της συζύγου του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.