ΣΤΑΣΥ: Παράνομες οι στάσεις εργασίας στο Μετρό

Παράνομες κρίθηκαν οι στάσεις εργασίας της Παρασκευής του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηναίων (ΣΕΛΜΑ) στο Μετρό όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ

Παράνομες κρίθηκαν οι στάσεις εργασίας της Παρασκευής του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηναίων (ΣΕΛΜΑ) στο Μετρό όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.

Η ΣΤΑΣΥ είχε καταθέσει αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τις στάσεις εργασίας.

«Τυχόν συμμετοχή στην παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου, όπως είχε ανακοινωθεί συνιστά αδικαιολόγητη απουσία» προειδοποιεί η ΣΤΑΣΥ.

«Με την υπ΄ αρίθμ. 1954/2018 ΜΠΑ απόφαση αναγνωρίστηκε ο παράνομος χαρακτήρας των δύο στάσεων εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας σήμερα Παρασκευή, 19-10-2018, από την έναρξη λειτουργίας του Μετρό έως τις 09.00 π.μ. και από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου.

Κατά συνέπεια, για τη ζημία που θα προκληθεί στην εταιρεία και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων.

Η εταιρεία, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk