Σε μία ιδιότυπη «βεντέτα» μεταξύ πανεπιστημιακών και υποστηρικτών του Ρουβίκωνα φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση της Φιλοσοφικής και η κατάληψη στο γραφείο 516 από φοιτητές που δηλώνουν ότι πρόσκεινται στην αναρχική συλλογικότητα.

Ρουβίκωνας για τη Φιλοσοφική: «Ούτε βήμα πίσω, τώρα ξεκινάμε»

Μπορεί χθες, Πέμπτη, η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη  αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων σχετικά με την παρουσία του Ρουβίκωνα στο τμήμα Φιλοσοφικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τη Φιλοσοφική.

Η παραγγελία δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ μέχρι σήμερα καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει γίνει σε εισαγγελέα από τις πρυτανικές αρχές, τις μόνες αρμόδιες να καταγγείλουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος.

Ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης με ανάρτησή του αναφέρεται στο μέλλον του Ρουβίκωνα στη σχολή και γενικότερα στα πανεπιστήμια και σχολιάζει τα πρόσφατα γεγονότα με την ανθρώπινη αλυσίδα των καθηγητών. «Εμείς, όπως είπαμε ήρθαμε για να μείνουμε ! Είμαστε η φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα και όντας φοιτητές έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε πολιτικό χώρο , ειδικά όταν αυτός ο πολιτικός χώρος μας παραχωρήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ομάδα (Ε.Π.Φ.) ‌που τον διαχειριζόταν».

Έτσι, συνεχίζει το μέλος του Ρουβίκωνα  «επιλέξαμε μαζί με δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που ήρθαν να μας στηρίξουν να προσπεράσουμε αυτή τη γελοία αλυσίδα και να ανοίξουμε το στέκι μας. Δεν ασκήσαμε σωματική βία, παρ’ ότι υπήρχαν καλεσμένοι μπράβοι στον χώρο για την προστασία της ομάδας που είχε επιλέξει να μας αποκλείσει από τον χώρο μας. Το στέκι άνοιξε και θα παραμείνει ανοιχτό ! Σκοπός μας είναι να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα του πανεπιστημίου».