Μάλμστρομ: Η ρητορική του Τραμπ δεν βοηθά στις εμπορικές συνομιλίες

Τι δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο

Η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο δήλωσε σήμερα ότι κάποιες από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν βοηθούν την ώρα που αυτή προσπαθεί να πετύχει πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες και είπε ότι το μπλοκ θα πρέπει να απαντήσει εάν η Ουάσινγκτον επιβάλει δασμούς στα ευρωπαϊκά οχήματα.

Η ΕΕ προσπαθεί να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και η Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ τόνισε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα σε αρχική φάση των συνομιλιών και εργάζονται σε θέματα όπως το πώς να συνεργαστούν σε ό,τι αφορά το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Ερωτηθείσα από τον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk για τα σχόλια που έκανε ο Τραμπ για το ότι η ΕΕ εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ, η Μάλμστρομ δήλωσε: «Μόλις αρχίσαμε να συζητάμε ποιου είδους εμπορική συμφωνία θα έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα για και τις δύο πλευρές. Τέτοιου είδους δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν».

«Εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς 25% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, δεν μπορούμε απλά να κάτσουμε και να κοιτάμε. Τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε. Ελπίζω να μην συμβεί αυτό», πρόσθεσε η Επίτροπος, ενώ αρνήθηκε να ορίσει προθεσμία για την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Ο Τραμπ συμφώνησε τον Ιούλιο να καθυστερήσει να θέσει σε εφαρμογή την απειλή του για επιβολή δασμών 25% στα ευρωπαϊκά οχήματα όσο οι δύο πλευρές συζητούν την άρση των εμποδίων στο εμπόριο, μεταξύ των οποίων και των δασμών στα βιομηχανικά προϊόντα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk