Απόλυτος και χωρίς υπεκφυγές ήταν στα σχόλιά του ο Βινσέντ Κομπανί μιλώντας για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο βελγικό ποδόσφαιρο, με τις αποκαλύψεις σχετικά με στημένα παιχνίδια και οικονομικές απάτες, τις συλλήψεις προπονητών και μάνατζερ και τις εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες.

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός της Εθνικής Βελγίου δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Τουναντίον χωρίς υπεκφυγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στα όσα πλήττουν το ποδόσφαιρο της χώρας του μιλώντας στο VTM Nieuws.

«Τώρα είναι αρκετά νωρίς να μιλήσουμε για ατομικές ευθύνες αλλά στο ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ένα τέτοιο σκάνδαλο. Γιατί όχι; Επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένας κόσμος ξεχωριστός, με τους δικούς του κανόνες και δεν υπάρχει διαφάνεια. Το ποδόσφαιρο πλησιάζει πολύ σε διάφορες τυπικές συμπεριφορές που συναντάμε στον κόσμο της πορνείας και της διακίνησης ναρκωτικών. Πρόκειται για κόσμους όπου διακινείται πολύ χρήμα και είναι πιθανό να υπάρχουν πληρωμές που δεν καταγράφονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια σε διεθνές επίπεδο. Γίνεται τόσος ντόρος για τις αμοιβές των παικτών, των προπονητών, όμως κανείς δεν θα έδινε σημασία αν δημοσιοποιούνταν οι μισθοί. Πρέπει να κάνουμε το ποδόσφαιρο απόλυτα διαφανές, ώστε όλοι να γνωρίζουμε τι κερδίζει ο καθένας. Σίγουρα οι μάνατζερ θα συνεχίσουν να είναι απαραίτητοι για να προστατεύουν τα συμφέροντας των παικτών και των συλλόγων, όμως δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα βγάζουμε όλα στο φως του ήλιου», συμπλήρωσε στη συνέχεια.