Στην τελευταία ανοικτή προπόνηση επί ελληνικού εδάφους πριν από την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Ρωσία ο Ντέιβιντ Μπλατ έβαλε τελεία στην μεταγραφική κουβέντα.

Παράλληλα, ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων ενημέρωσε ότι περιμένει να δει πως θα ανταποκριθεί στην αγωγή ο προερχόμενος από τραυματισμό Κώστας Παπανικολάου (που θα ακολουθήσει την αποστολή για το ματς με τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα την Παρασκευή 12/10), αλλά τόνισε ότι «πρέπει να παίζεις με τα χαρτιά που σου δίνονται κι όχι να ψάχνουμε δικαιολογίες».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

-Για την πρεμιέρα της Euroleague: «Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα ενδιαφέρον και μου προκαλεί ενθουσιασμό, ειδικά στην Ευρωλίγκα. Η Χίμκι είναι πολύ καλή ομάδα, ενώ είχε πολύ καλή σεζόν πέρσι. Έχει πολύ καλό προπονητή και δεν είναι τυχαίο που είναι Έλληνας κι έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό μ’ επιτυχία. Έχουν πολύ καλούς παίκτες. Είχα την τιμή να τους προπονήσω σε επίπεδο Εθνικής. Το πρώτο εκτός έδρας είναι πάντα δύσκολο, αλλά θα δώσουμε τα πάντα».

-Για την ετοιμότητα της ομάδας και τις απουσίες:
«Το υπενθυμίζω, όχι σαν δικαιολογία, αλλά είναι πραγματικότητα ότι είχαμε απουσίες στα μέσα της προετοιμασίας. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και όπως οι περισσότερες ομάδες προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό. Πρέπει να παίζεις με τα χαρτιά που σου δίνονται κι όχι να ψάχνουμε δικαιολογίες»

-Για την κατάσταση του Παπανικολάου:
«Είναι εκτός τρεις εβδομάδες. Ήμασταν πολύ προσεκτικοί, τον παρακολουθούμε όλη μέρα και θα δούμε πως θα ανταποκριθεί στην αγωγή»

-Για το ρόστερ:
«Έχει κλείσει το ρόστερ φυσικά. Ακούω συνέχεια φήμες για το ποιον θα έπρεπε να πάρουμε, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις»