Γραμμή Mazinnov στην… καινοτομία

Τις δράσεις του ελληνογαλλικού δικτύου παρουσίασε ο πρέσβης της Γαλλίας Christophe Chantepy – Η βοήθεια για να σταματήσει το «brain drain»

διο
Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και στην καινοτομία. Τις δράσεις του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας «Mazinnov» (καινοτομούμε μαζί) παρουσίασε ο πρέσβης της Γαλλίας Christophe Chantepy κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα με θέμα «Πώς προήλθε η πρωτοβουλία Mazinnov»
Μεταξύ άλλων σημείωσε πως όταν ήρθε στην Ελλάδα διαπίστωσε ότι ενώ η συνεργασία ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα ήταν εξαιρετική σε όλους τους τομείς, δεν υπήρχε συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας. «Θελήσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια επιπλέον γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες: μια συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας».
Πρόσθεσε ακόμη πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την Ελλάδα είναι το «brain drain» και ότι η Γαλλία θέλει να βοηθήσει την ελληνική νεολαία που καινοτομεί να παραμείνει στην Ελλάδα και να αναπτύξει εδώ τις καινοτόμες ιδέες της. Οπως είπε χαρακτηριστικά «η καινοτομία είναι το «αλάτι» της ανάπτυξης. Υπήρξε μια δέσμευση της Γαλλίας από την αρχή της οικονομικής κρίσης να βοηθήσει την Ελλάδα στον δρόμο προς την ανάπτυξη. Η δημιουργία λοιπόν αυτού του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας ήταν φυσικό επακόλουθο αυτής της δέσμευσης».
Αναφορικά με τις δράσεις του Mazinnov υπογράμμισε ότι έχουν διοργανωθεί δύο φόρουμ καινοτομίας, το 2016 και το 2017, με πολλές συμμετοχές από τη Γαλλία και την Ελλάδα.
20 «υιοθετήσεις» ελληνικών startups
Επιπλέον, στα πλαίσια του δεύτερου Φόρουμ Mazinnov (2017) δημιουργήθηκε το πρόγραμμα «Adopt a startup» μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 «υιοθετήσεις» ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων από γαλλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Ακόμη τον Μάρτιο 2018 διοργανώθηκε στην πρεσβεία την Ημέρα της Γυναίκας εκδήλωση αφιερωμένη στις Ελληνίδες που καινοτομούν με τη συμμετοχή 100 περίπου γυναικών.
Επιπροσθέτως, τον Απρίλιο του 2018 το Mazinnov στήριξε τη δράση του κόμβου καινοτομίας Aroma Hub, ο οποίος εδρεύει στη Πάτρα (Patras Science Park) και δραστηριοποιείται στον τομέα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Επίσης την άνοιξη του 2018 το Mazinnov συμμετείχε ως σύμβουλος στη διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας, μιας πρωτοβουλίας της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με την εταιρεία Crowdpolicy με θέμα τις έξυπνες πόλεις που έλαβε χώρα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Τον Σεπτέμβριο του 2018 το Mazinnov ήταν εταίρος της πρώτης επαγγελματικής ελληνικής έκθεσης ταινιών κινουμένων σχεδίων Athens Animation Agora (3Α) που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μιας πρωτοβουλίας του συλλόγου Animasyros με σκοπό τη δημιουργία ελληνικής αγοράς για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2018 το Mazinnov θα συνοδεύσει εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στο Παρίσι για να συμμετάσχουν στην Εκθεση καινοτομίας BPI Inno Génération (BIG) που διοργανώνεται στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς και για να επισκεφθούν τους κυριότερους χώρους καινοτομίας του Παρισιού.
Μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους οι εκπρόσωποι των startup: QCELL, school 24/7, A Food Chronicle, Ferryhopper, Saint Startup, Fund4all, Sustainable Food Movement Greece, Myrmex, Kritodoron και Crete&You, GRID, Exclusivi, Challengen, trust and use.
Τα δύο φόρουμ καινοτομίας Mazinnov συγκέντρωσαν πάνω από 400 συμμετέχοντες το 2016 και πάνω από 1.800 επισκέπτες το 2017 ενώ  πραγματοποιήθηκαν 75 επιχειρηματικές συναντήσεις το 2016. Ακόμη έγιναν 20 «υιοθετήσεις» Νεοφυών Επιχειρήσεων το 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Adopt a start-up».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk