ΚΤΕΛ: Μείωση στην τιμή του εισιτηρίου

Αφορά στις μακρινές διαδρομές της Αττικής

Τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα ορίζει ότι τα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωμένα να προχωρήσουν εντός τεσσάρων μηνών στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που θα είναι μάλιστα συμβατά με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στον ΟΑΣΑ και στον ΟΣΕΘ (Θεσσαλονίκη).

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, επισήμανε στο «Έθνος» ότι, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ενιαίου σχεδιασμού δρομολογίων εντός του Λεκανοπεδίου, το υπουργείο θα προχωρήσει από τις αρχές Νοεμβρίου στη μείωση της τιμής έως και κατά 1,40 ευρώ στο ολόκληρο εισιτήριο για μακρινές διαδρομές με τα ΚΤΕΛ Αττικής, το κόστος των οποίων φτάνει σήμερα έως τα 4,5 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, το μέτρο θα συνδυαστεί με τη μεταφορά των αφετηριών των ΚΤΕΛ από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς σταθμούς μετρό. Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου θα απομακρυνθούν οι αφετηρίες των ΚΤΕΛ Αττικής από το Πεδίον του Άρεως και το Θησείο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στόχος του υπουργείου είναι η εφαρμογή του μειωμένου εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ να ξεκινήσει από το Νοέμβριο και να προηγηθεί της εφαρμογής του ζωνικού εισιτηρίου για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, το οποίο ήδη σχεδιάζεται από το υπουργείο και τον ΟΑΣΑ, με σκοπό οι χρεώσεις των επιβατών να διαμορφώνονται ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση με τις αστικές συγκοινωνίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk