Σπιτική πραλίνα

Η πραλίνα, το αγαπημένο άλειμμα των παιδιών, μπαίνει σαν γέμιση σε κρέπες και τούρτες και γίνεται μια εύκολη μους αν την ανακατέψουμε με ίση ποσότητα σαντιγί.

Φωτογραφίες: Γιάννης Αθυμαρίτης, food styling: Αντωνία Κατή

ΥΛΙΚΑ (για 1 βάζο των 500 ml)

150 γρ. φουντούκια

250 ml γάλα εβαπορέ

20 γρ. μέλι

90 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη σε μπεν μαρί

70 γρ. σοκολάτα υγείας, 65% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 160°C για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Tα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα το μέλι. Ρίχνουμε τις σοκολάτες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ με τη σκόνη φουντουκιού και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε εκτός ψυγείου για 15 ημέρες.

 

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk