• Αναζήτηση
 • Έφυγε από τα ζωή ο ζωγράφος Νικόλα Μάνεφ

  Ο γαλλοβούλγαρος ζωγράφος Νικόλα Μάνεφ, που εργάστηκε στη Γαλλία επί μία πεντηκονταετία, απεβίωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο γαλλοβούλγαρος ζωγράφος Νικόλα Μάνεφ, που εργάστηκε στη Γαλλία επί μία πεντηκονταετία, απεβίωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι, δήλωσε η οικογένειά του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

  Ο Νικόλα Μάνεφ, 78 ετών, νοσηλευόταν με εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ η κηδεία του θα τελεστεί στη Βουλγαρία, όπως διευκρίνισε ο γιος του, Αλεξάντρ Μάνεφ, στο BTA.

  Απόφοιτος το 1967 της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιού, ο Νικόλα Μάνεφ εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, κάτι που του επέτρεψε να πραγματοποιήσει διάφορα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

  Τοπιογράφος και δημιουργός αφηρημένων συνθέσεων, ο Μάνεφ είχε κάνει περισσότερες από 140 ατομικές εκθέσεις, κυρίως στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στη Γενεύη. Περισσότερα από 3.000 έργα του ανήκουν σε συλλογές μουσείων σε περίπου 30 χώρες.

  Μετά την πτώση του κομμουνισμού στη Βουλγαρία το 1989, ο Μένεφ επέστρεφε συχνά για εκθέσεις στην πατρίδα του.

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk