• Αναζήτηση
 • Ελεύθερη μετά την απολογία της για τις μίζες η Βίκυ Σταμάτη

  Ελεύθερη δίχως την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε αμέσως μετά την απολογία της στον ανακριτή η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

  Ελεύθερη, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία της η Βίκυ Σταμάτη – κατηγορούμενη για σκέλος της υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

  Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς περίπου μία ώρα και απολογούμενη αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση. 

  Κατά την έξοδο της από τα δικαστήρια, η Βίκυ Σταμάτη δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. «Δεν κάνω δηλώσεις στο δρόμο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης μίλησε για δικαίωση.  

  Ο συνήγορος έκανε μαλιστα λόγο για πολιτική δίωξη και για ανίερη σύμπραξη  ατόμων με δικαστικές αρχές του εξωτερικού και δικηγόρους. «Οι σατανάδες τρώνε λεφτά» ανέφερε, και προσέθεσε ότι τις επόμενες ημέρες η Βίκυ Σταμάτη  θα προσκομίσει στη Δικαιοσύνη περισσότερα στοιχεία.

  Αναφερόμενος  στη δικαστική της περιπέτεια μίλησε για ανθρώπινο  δράμα και ομηρία της οικογένειας. Δεν παντρεύτηκε υπουργό, δεν περπάτησε σε κόκκινο χαλί, αλλα βρέθηκε σε φυλακή», είπε. 

  Πριν από λίγες μέρες και ο σύζυγός της Άκης Τσοχατζόπουλος είχε κληθεί να απολογηθεί για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία. Το επίμαχο ποσό κατά την κατηγορία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι το εισέπραξε ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

  Στη νέα δικογραφία κατηγορούμενοι είναι επίσης ο ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

  Με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της ανάκρισης και η ποινική μεταχείριση που θα επιφυλάξουν η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς και η αρμόδια εισαγγελέας στον Α.Τσοχατζόπουλο.

  Όπως είναι γνωστό ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών και είναι ελεύθερος μετά από δικαστική απόφαση που έκανε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk