• Αναζήτηση
 • Το ΓΕΕΘΑ θα επισκευάσει τα δικαστήρια Ευελπίδων

  Στην Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του ΓΕΕΘΑ θα ανατεθούν οι εργασίες αποκατάστασης του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που στεγάζονται στα κτήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στην Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του ΓΕΕΘΑ θα ανατεθούν οι εργασίες αποκατάστασης του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που στεγάζονται στα κτήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

  Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ του υπουργού Πάνου Καμμένου, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και τους προϊσταμένους του Πρωτοδικείου Αθηνών Ελευθέριο Γεωργίλη και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, με αντικείμενο την κατάσταση των κτηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων και την άμεση και δραστική επέμβαση προς αποκατάσταση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και τη συνολική αναβάθμιση της κτηριολογικής υποδομής του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

  Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, συζητήθηκαν τα θέματα της αποκατάστασης των φθορών των κτηρίων τόσο των εξωτερικών όψεων, όσο και των εσωτερικών χώρων, της αποκατάστασης των ηλεκτρολογικών βλαβών και της επισκευής των καλωδιώσεων, της στεγανοποίησης των κτηρίων, της αντικατάστασης των κλιματιστικών μηχανημάτων (ψύξης – θέρμανσης) και της τοποθέτησης νέων, της επισκευής των κουφωμάτων και της τοποθέτησης νέων όπου απαιτείται, της τοποθέτησης ανελκυστήρων στα κτήρια όπου δεν υπάρχουν, της εξασφάλισης πρόσβασης για τα ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους, της βελτίωσης των υγειονομικών υποδομών και της ενεργειακής αναβάθμισης όλων των κτηρίων.

  Ακόμα, συζητήθηκε η επιβεβλημένη εγκατάσταση δικτύου wifi, ώστε οι δικηγόροι και οι δικαστές να έχουν ευχερή, δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλους τους χώρους των δικαστηρίων.

  Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημάνθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αβελτηρία του υπουργείου Δικαιοσύνης να εκδώσει κοινή υπουργική απόφαση για την κύρωση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΧΔΙΚ και της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΘΑ, για την ανανέωση της μίσθωσης των χώρων της πρώην Σχολής Ευελπίδων από το ΤΑΧΔΙΚ.

  Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καμμένος έδωσε εντολή στους αρμόδιους παράγοντες του ΥΕΘΑ, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τις διοικήσεις του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας, και σε συνεννόηση με τον ΔΣΑ να έχουν, ολοκληρώσει το έργο της καταγραφής των επιβεβλημένων παρεμβάσεων στα κτήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οι οποίες θα ανατεθούν στην Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του ΥΕΘΑ.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk