• Αναζήτηση
 • Στις 20 Ιουλίου ξανά στο εδώλιο το «Λίπος», ο αρχιμαφιόζος

  Με αναπηρικό καροτσάκι έκανε την εμφάνιση του ενώπιον του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου ο Γεωργιανος Λάσα Σουσανσβίλι, γνωστός και με το ψευδώνυμο το «Λίπος».

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με αναπηρικό καροτσάκι έκανε την εμφάνιση του ενώπιον του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου ο Γεωργιανος Λάσα Σουσανσβίλι, γνωστός και με το ψευδώνυμο το «Λίπος».
  Σήμερα είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το αίτημα των Γαλλικών αρχών για την έκδοσή του, ωστόσο λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο εκζητούμενος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
  Η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης με τον πρόεδρο να ζητεί την παρουσία του εκζητουμενου ενώπιον του δικαστηρίου, όπως και έγινε. Το «Λίπος» ήρθε σε καροτσάκι, συνοδευόμενος από αστυνομικούς με τον διασώστη του ΕΚΑΒ να καταθέτει ότι έχει υψηλή πίεση και την συνήγορό του να αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
  Τελικά το δικαστήριο διέκοψε την συζήτηση για τις 20 του μηνός και ο εκζητούμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.
  Το ιστορικό
  Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά την διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Ο 57χρονος, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, από όπου όμως αποφυλακίστηκε το 2015 για λόγους υγείας. Φαίνεται όμως ότι η δράση του δεν σταμάτησε, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.000.000 ευρώ.
  Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στο «Λίπος» τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.
  Μαζί του στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ακόμη 13 άτομα, 11 από αυτούς Γεωργιανοί. Δύο εξ’αυτών επίσης εκζητούνται.
  Κοινωνία