• Αναζήτηση
 • Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

  Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 15 Ιουλίου, πρώτη της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα εφόσον οι ιδιοκτήτες τους το επιθυμούν - Απεργία έχει προναγγείλει

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 15 Ιουλίου, πρώτη της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα εφόσον οι ιδιοκτήτες τους το επιθυμούν, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή τους οι Εμπορικοί Σύλλογοι των μεγάλων πόλεων, επικαλούμενοι το σχετικό άρθρο του Ν. 4177/2013.

  Στο πλαίσιο αυτό, οι Εμπορικοί Σύλλογοι προτείνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων να είναι 11 το πρωί με 6 το απόγευμα.

  Πάντως, οι ενώσεις εμποροϋπαλλήλων έχουν προαναγγείλει απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, διεκδικώντας -μεταξύ άλλων- νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και κατώτατο μισθό 751 ευρώ για όλους.

  Τι θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

  Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

  Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).

  Τέλος, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk