Την τριετή χρυσή χορηγία της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας ανέλαβε η ασφαλιστική εταιρεία NN Hellas, ενώ παράλληλα θα είναι και ο επίσημος ασφαλιστικός φορέας καλύπτοντας τις αποστολές της για την περίοδο 2018-2020. Την αναγγελία αυτή κάνει με συνέντευξή της στο «Βήμα» η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Μαριάννα Πολιτοπούλου. Χαρακτηρίζει στρατηγική την απόφασή της, υπογραμμίζοντας ότι αυτή αντικατοπτρίζει τις αξίες του ομίλου.
Η πρόεδρος της NN Hellas περιγράφει τη συνεργασία της με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ κάνει γνωστές και αντίστοιχες χορηγίες του ομίλου σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Η ίδια αναφέρει και τις υπόλοιπες δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα υποτροφιών «NN Future Matters» και τον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας «Ideas That Change Us» που πραγματοποιεί σε συνεργασία με την ολλανδική πρεσβεία.
Ποια είναι η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ακολουθείτε;
«Από το 2016 στην NN Hellas έχουμε σχεδιάσει και υλοποιήσει δομικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων, των ασφαλισμένων και της ελληνικής κοινωνίας με στόχο να καταστεί η εταιρεία ένας πρότυπος οργανισμός. Προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας καθημερινά, είμαστε δίπλα τους σε όλες τις στιγμές της ζωής τους, προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε νέους τρόπους να καλύπτουμε τις ανάγκες τους. Αναλαμβάνουμε και επενδύουμε σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους συνανθρώπους μας ώστε να νιώθουν ασφαλείς για να προχωρήσουν μπροστά και να κατακτήσουν τους στόχους τους.
Στην απαιτητική περίοδο που διανύουμε, εμείς στην ΝΝ Hellas πιστεύουμε ότι είναι χρέος μας να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ελληνική κοινωνία και πρωτίστως τους νέους, οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη της χώρας προς το μέλλον. Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιούμε στηρίζεται στο τρίπτυχο των αξιών μας «Noιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», καθώς και στους τρεις στρατηγικούς πυλώνες ΕΚΕ του ομίλου NN:
α) οικονομική ενδυνάμωση,
β) δημιουργία οικονομικών ευκαιριών και
γ) ανακούφιση οικονομικών δυσχερειών.
Υλοποιούμε ολιγάριθμες αλλά εστιασμένες ενέργειες ΕΚΕ, ενώ παραμένουμε ευέλικτοι για συνδρομή σε έκτακτες συνθήκες, όπως αυτή του Δεκεμβρίου 2017, όπου η ΝΝ Ηellas προσέφερε δωρεάν 1.000 συμβόλαια ΝΝ Care for All στους πληγέντες από τις πλημμύρες της Μάνδρας».
Ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να χορηγήσετε την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα;
«Η NN Hellas έχει αναλάβει τριετή Χρυσή Χορηγία της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και είναι παράλληλα ο επίσημος ασφαλιστικός φορέας παρέχοντας την αποκλειστική ασφαλιστική κάλυψη των αποστολών της για την περίοδο 2018-2020. Η απόφασή μας να αναλάβουμε τη Χρυσή Χορηγία της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας ήταν στρατηγική, καθώς αντικατοπτρίζει τις αξίες του ομίλου μας. Πρόκειται για μια ενέργεια που στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό και την ολυμπιακή ιδέα και γεμίζει όλους εμάς στην ΝΝ Hellas με υπερηφάνεια.
Μέσω της χορηγίας στηρίζουμε μια ομάδα νέων συνανθρώπων μας που αγωνίζονται καθημερινά –πολλές φορές με λιγοστά μέσα και πολλαπλές προκλήσεις –για να συμμετάσχουν σε αθλητικές διοργανώσεις σε όλον τον κόσμο. Θέλουμε να διευκολύνουμε την προετοιμασία των ελλήνων αθλητών, να τους παρέχουμε τους πόρους ώστε να νιώθουν ασφαλείς και να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τις μέγιστες δυνατές διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.
Η χορηγική συνεργασία μας με την ΕΟΕ είναι μια ενέργεια πλήρως ευθυγραμμισμένη με το όραμα, τους πυλώνες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τις αρχές που διέπουν την εταιρική μας διακυβέρνηση, τη σχέση μας με τους ασφαλισμένους μας, και είναι απόλυτα συμβατές με το ολυμπιακό ιδεώδες και τις αξίες του αθλητισμού».
Πώς αντιμετωπίζει ο όμιλος ΝΝ την εν λόγω χορηγία; Γνωρίζουμε ότι στηρίζει αθλητικές ενέργειες στο εξωτερικό.
«Η συνεργασία με την ΕΟΕ αποτελεί τη σημαντικότερη χορηγία στην 36χρονη ιστορία της ΝΝ στην Ελλάδα και έχει ιδιαίτερο εθνικό συμβολισμό. Ταυτόχρονα, έχει στρατηγική σημασία και για τον όμιλο ΝΝ, ο οποίος υλοποιεί αθλητικές χορηγίες σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, σε Ευρώπη και Ασία. Η διοικητική ομάδα του ομίλου NN αγκάλιασε και στήριξε την απόφασή μας να αναλάβουμε τη Χρυσή Χορηγία, καθώς είναι πεπεισμένη ότι θα κάνει υπερήφανους όχι μόνο εμάς αλλά όλες τις επιχειρηματικές μονάδες του ομίλου και θα αναδείξει περαιτέρω τη δύναμη του brand μας».
Υλοποιείτε και άλλες ενέργειες στον τομέα της ΕΚΕ;
«Οπως ανέφερα και παραπάνω, η ΝN Hellas υλοποιεί ένα εύρος ενεργειών κάθε χρόνο, στοχεύοντας να προσεγγίσει τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και με εστίαση κυρίως στη νέα γενιά της χώρας.
Φέτος, για πρώτη χρονιά, η εταιρεία μας σε συνεργασία με το Orange Grove, μια πρωτοβουλία της ολλανδικής πρεσβείας στην Ελλάδα, πραγματοποιεί τον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας «Ideas Τhat Change Us», ο οποίος απευθύνεται σε ομάδες και startups με ιδέες στους τομείς της πρόληψης, της υγείας και της ευεξίας. Κατατέθηκαν 50 ιδέες που πρόκειται να αξιολογηθούν ώστε να επιλεχθούν τελικά οι κορυφαίες με την άμεση στήριξη και συνδρομή της ΝΝ και των στελεχών της. Οι συμμετέχοντες, μέσα από τη διαδικασία αυτή, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα επιχειρηματικά δίκτυα και θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδέες τους σε επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος της NN Hellas είναι η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και η παροχή των απαραίτητων εφοδίων σε νέες και νέους για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.
Παράλληλα, μέσω του προγράμματος υποτροφιών «ΝΝ Future Matters», τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έλληνες φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στην Ολλανδία, λαμβάνοντας όχι μόνο οικονομική ενίσχυση αλλά και καθοδήγηση από έναν executive σύμβουλο της NN. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι, ειδικά για την εφετινή χρονιά, από το σύνολο των 31 συνολικά υποτρόφων από 8 ευρωπαϊκές χώρες, οι 10 προέρχονται από την Ελλάδα, οι οποίοι θα λάβουν υποτροφίες ύψους 5.000 και 10.000 ευρώ.
Η NN Hellas επίσης, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ποιότητα ζωής των ασφαλισμένων της, δημιούργησε δύο καινοτόμα, κοινωνικά υπεύθυνα προϊόντα, το NN Hospital for All και το NN Care for All, με τα οποία παρέχει κάλυψη σε ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση στην ιδιωτική ασφάλιση λόγω του ιστορικού υγείας τους».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ