• Αναζήτηση
 • Aνάκληση συσκευασμένου τυριού

  Σε ανάκτηση συσκευασμένου τυριού προχώρησε η εταιρεία "OPTIMA Α.Ε." καθώς, στο πλαίσιο αυτοελέγχου, διαπιστώθηκε σε αυτό η ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes. Η εταιρεία ενημέρωσε τον ΕΦΕΤ, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σε ανάκτηση συσκευασμένου τυριού προχώρησε η εταιρεία «OPTIMA Α.Ε.» καθώς, στο πλαίσιο αυτοελέγχου, διαπιστώθηκε σε αυτό η ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes. Η εταιρεία ενημέρωσε τον ΕΦΕΤ, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
  Πρόκειται για το προϊόν «ΜΑΝΟΥΡΙ ΗΠΕΙΡΟΣ», σε συσκευασία των 200 γραμμαρίων, με ημερομηνία λήξης 18.12.2018, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται για την εταιρεία «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε.» από την «ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε.».
  Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας ενώ, από πλευράς ΕΦΕΤ, βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.
  Ανάκληση και μη αλκοολούχων ποτών
  Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση μη αλκοολούχων ποτών kombucha, σε διάφορες γεύσεις, με την εμπορική ονομασία «Karma», των οποίων ορισμένες συσκευασίες είναι ελαττωματικές.
  Η Γαλλική εταιρεία «Biogroupe S.A.» ανακαλεί προληπτικά τις ακόλουθες συσκευασίες των 500 ml, εξαιτίας αύξησης της πίεσης στη γυάλινη φιάλη, η οποία, σε συνδυασμό με την ελαττωματική συσκευασία, λόγω αστοχίας στην κατασκευή της, έχει σαν αποτέλεσμα την πιθανή εκτίναξη του πώματος. Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται στην Ελλάδα από την εταιρεία «Green Bay & Company Ε.Π.Ε.».
  Οι ελαττωματικές συσκευασίες αφορούν στις παρακάτω γεύσεις :
  * Karma Kombucha Lemon 500ml με ημερομηνία λήξης την 22/02/2019.
  * Karma Kombucha Ginger 500ml με ημερομηνία λήξης τις 14/02/2019 & 20/02/2019.
  * Karma Kombucha Raspberry 500ml με ημερομηνία λήξης την 27/02/2019.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk