Θεία Δίκη

Είναι απολύτως καταδικαστέα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας με τη λεκτική βία που ασκείται σε βάρος υπουργών, βουλευτών και στελεχών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αφορμή τη συμφωνία που προσυπέγραψε η κυβέρνηση με τα Σκόπια.

Θεία Δίκη | tovima.gr
Είναι απολύτως καταδικαστέα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας με τη λεκτική βία που ασκείται σε βάρος υπουργών, βουλευτών και στελεχών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αφορμή τη συμφωνία που προσυπέγραψε η κυβέρνηση με τα Σκόπια. Η συμφωνία αυτή, η οποία προφανώς και έχει σκοτεινά σημεία τα οποία συνιστούν οπισθοχώρηση, αν όχι ήττα, της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, έχει προσφέρει έδαφος για την ανάπτυξη των πιο αντιδημοκρατικών μεθόδων έκφρασης πολιτικών θέσεων. Και έχει επίσης καταφέρει να συσπειρώσει τις πιο ακραίες εκφράσεις της Ακροδεξιάς, η οποία δυστυχώς υφίσταται και ακόμη δυστυχέστερα αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία – ένα απεχθές κράμα ρατσισμού, φανατισμού, σοβινισμού και ξενοφοβίας.
Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι αυτό το μόρφωμα δεν εμφανίστηκε τώρα, με τη συμφωνία με τα Σκόπια, στους δρόμους. Μετράει μερικά χρόνια πίσω. Στις πορείες των «Αγανακτισμένων», της «πάνω και της «κάτω» πλατείας Συντάγματος – τότε που ο φανατισμένος λαϊκισμός έδωσε την ευκαιρία να βρουν κοινά σημεία αναφοράς ακροδεξιές αλλά και αριστερές δυνάμεις.
Τους ένωνε, υποτίθεται, ο στόχος «να μην περάσουν τα μνημόνια», αλλά ουδείς μπορεί να παραγνωρίζει ότι η πραγματική τους επιδίωξη ήταν να υπονομεύσουν τη νόμιμη κυβέρνηση του τόπου – την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Χεράκι-χεράκι, δίπλα-δίπλα, πορεύθηκαν όλοι μαζί. Είναι αυτοί οι ίδιοι που το 2012, εντελώς φασιστικά, δεν επέτρεψαν σε ένα νόμιμο, δημοκρατικό κόμμα, το ΠαΣοΚ, να διενεργήσει χωρίς περιορισμούς, απειλές και τραμπουκισμούς την προεκλογική του εκστρατεία. Κατάφεραν έτσι το πολιτικό του μήνυμα να μη φτάσει ποτέ στο εκλογικό σώμα και συνετέλεσαν αποφασιστικά στην εκλογική του ήττα.
Αν πίστευε κανείς στα περί Θείας Δίκης, θα έλεγε ότι είναι αυτή που τώρα κάνει την εμφάνισή της. Εκείνοι που σήμερα αποδοκιμάζουν αυτούς που σήμερα καταγγέλλονται ως προδότες, και με τη σειρά τους αυτοί οι δεύτεροι καταγγέλλουν τους πρώτους ως φανατικούς, πατριδοκάπηλους, ναζιστές, φασίστες, ρατσιστές, χρυσαυγίτες, συμπορεύθηκαν τότε αρμονικά. Αν δεν πρόκειται για Θεία Δίκη, τότε ο όρος έχει χάσει τη σημασία του.
Ομως ανεξάρτητα από το τι πραγματικά είναι αυτό που υφίστανται τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι απαραίτητο να καταδικαστεί. Και να καταδικαστεί με τον πιο έντονο τρόπο. Διότι οδηγεί σε ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής και της ίδιας της δημοκρατικής ομαλότητας. Και δεν μπορεί από κανέναν και για κανέναν λόγο να νομιμοποιηθεί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk