Τον ιδρυτή της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα, έκριναν προφυλακιστέο- ύστερα απο 16 μήνες φυγοδικίας – ανακριτής και εισαγγελέας για σωρεία κακουργημάτων, σχετικά με τη δράση του εν λόγω πολιτικού φορέα.

Παρουσία εκατοντάδων οπαδών του στην Ευελπιδων που έκαναν σώου, ο Σώρρας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τις έωλες, ενω μετά την προφυλάκισή του επεσήμανε ότι θα προσφύγει κατά του μέτρου το προσεχές πενθήμερο.

Ο Αρτέμης Σώρρας φυγαδεύτηκε μέσα απο το άλσος, στο πίσω μερος των δικαστηρίων, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση περιλαμβάνει για τον ίδιο και 7 ακόμα άτομα κατά περίπτωση τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Η δικαιοσύνη άνοιξε τον φάκελο του Σώρρα μετά το αλαλούμ που γινόταν στις εφορίες με τους οπαδούς και τα μέλη της οργάνωσης να αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα 600 δισ ευρώ που κατέχει σε ομόλογα η τράπεζα της Ανατολής.

Ο Αρτέμης Σώρρας φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν κρυβόταν όλους αυτούς τους μήνες που οι αρχές τον αναζητούσαν για να μην συλληφθεί, αλλά γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Μάλιστα, η Οργάνωση σε ανακοίνωση της, προσδίδει στη δίωξη στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων» και συνδέει τη σύλληψη του με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας».