Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού αντιμετωπίζουν δύο άτομα, ηλικίας 39 και 44 ετών, που συνέλαβε η αστυνομία στα Χανιά για την υπόθεση εξαφάνισης 70χρονου άνδρα στην περιοχή των Σφακίων από τις 7 Μαρτίου 2018. Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην ανακρίτρια Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Τρίτη στα Σφακιά, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. «Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συνδυαστικής και μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας, σχετικά με την εξαφάνιση 70χρονου την 07.03.2018 από περιοχή του Δήμου Σφακίων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο 70χρονος αγνοείται από τις 7 Μαρτίου, όταν αναχώρησε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του στα Σφακιά. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες των Αρχών δεν βρέθηκε ούτε αυτός, ούτε το όχημά του, με τις αστυνομικές Αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα, με βάση και στοιχεία που αξιολόγησαν, ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκονται οι δύο συλληφθέντες.