Τον υψηλότερο δείκτη πληρότητας στην ιστορία της, της τάξεως του 80,7%, πέτυχε η Turkish Airlines μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του 2018. Σε συνέχεια του διψήφιου ρυθμού αύξησης της επιβατικής κίνησης που κατέγραψε τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018, ο συνολικός αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 4% το Μάιο, φτάνοντας τους 6,1 εκατομμύρια επιβάτες με δείκτη πληρότητας 78,6%.
Ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας διατηρεί τη θέση του στον κλάδο των αερομεταφορών παγκοσμίως, με τους υψηλούς δείκτες πληρότητας που έχει φτάσει το τελευταίο διάστημα. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, η αύξηση της ζήτησης και του συνολικού αριθμού των επιβατών ήταν 17% και 19% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφθασε συνολικά τα 29,3 εκατομμύρια.
Επίσης, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας (Load Factor) βελτιώθηκε κατά περίπου 5 μονάδες, φθάνοντας το 80,7%. Τη στιγμή που ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 5 μονάδες, φθάνοντας το 80%, ο εγχώριος αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, φθάνοντας το 85%. Κατά τον πέμπτο μήνα του έτους, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 1 μονάδα, με αύξηση 3,6% της χωρητικότητας (διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις), ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά περίπου 1,7 μονάδες σε 78% και ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας σε 83%.
Όσον αφορά στο εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών, σημειώθηκε αύξηση κατά 30% και έφτασε τους 545 χιλιάδες τόνους, χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη του όγκου φορτίου/ταχυδρομείου τον Μάιο του 2018.
Τον Μάιο, συνέχισε την τάση του διψήφιου ρυθμού αύξησης και αυξήθηκε κατά 22%, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από εσωτερικές γραμμές που παρουσίασαν αύξηση 35%, τη Μέση Ανατολή με αύξηση 31%, την Βόρεια Αμερική με αύξηση 29%, την Ευρώπη με αύξηση 24% και την Αφρική με αύξηση. Τον Μάιο, η Βόρεια Αμερική, η Αφρική και η Άπω Ανατολή παρουσίασαν αύξηση 5, 3 και 1 μονάδας, αντίστοιχα.