• Αναζήτηση
 • Προγράμματα υγείας με 99 ευρώ το χρόνο για 6μελή οικογένεια

  Δυναμική ανάπτυξη στον τραπεζοασφαλιστικό τομέα με την προώθηση προγραμμάτων υγείας με πολύ προσιτό κόστος στην εγχώρια αγορά θα επιχειρήσει η Eurobank μετά τη σύναξη στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο της Eurolife ERB, στον οποίο η τράπεζα διατηρεί ποσοστό 20%.

  Δυναμική ανάπτυξη στον τραπεζοασφαλιστικό τομέα με την προώθηση προγραμμάτων υγείας με πολύ προσιτό κόστος στην εγχώρια αγορά θα επιχειρήσει η Eurobank μετά τη σύναξη στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο της Eurolife ERB, στον οποίο η τράπεζα διατηρεί ποσοστό 20%.
  Η διοίκηση του συστημικού ομίλου στοχεύει στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες της, και κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια, προσφέροντας μέσω του δικτύου των καταστημάτων της προϊόντα σύνταξης, διαχείρισης περιουσίας, υγείας, πρόληψης και περίθαλψης, με έμφαση και προτεραιότητα στην ασφάλιση των παιδιών.
  Αυτή τη στιγμή το 60% της παραγωγής της Eurolife ERB, το πλειοψηφικό ποσοστό της οποίας έχει μεταβιβαστεί στον όμιλο Fairfax, που είναι ταυτόχρονα και βασικός μέτοχος της Eurobank, προέρχεται από τα καταστήματα της τράπεζας, ενώ οι προμήθειες που εισπράττει η τελευταία αναμένεται να διαμορφωθούν εφέτος στα 12 εκατ. ευρώ περίπου, καταγράφοντας αύξηση άνω του 45% σε σχέση με το 2017.
  Από την άλλη πλευρά, υψηλά είναι και τα μερίσματα που λαμβάνει ο όμιλος της Eurobank από τη συμμετοχή της στη Eurolife, τα οποία κατά την περυσινή χρονιά διαμορφώθηκαν στα 40 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών των ελληνικών ομολόγων.
  Εφέτος, τα κέρδη της Eurobank αναμένεται να διαμορφωθούν, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας στα 20 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, με δεδομένες τις πιέσεις που δέχεται η οργανική κερδοφορία του κλάδου, εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων και των περιορισμένων νέων εργασιών.
  Εξάλλου, οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει αποφασίσει να διατηρήσει το 20% των μετοχών της Eurolife, καθώς δεν υπάρχει δέσμευση προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το πλάνο αναδιάρθρωσής της για να το ρευστοποιήσει.
  Τι προβλέπει η συνεργασία
  Σε γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERΒ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου παρουσίασαν τα βασικά σημεία της συνεργασίας των δύο εταιρειών και τον κοινό στόχο να καλύψουν με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και οικονομικά ασφάλιστρα τις ανάγκες ασφάλισης, περίθαλψης και πρόληψης για τη μέση ελληνική οικογένεια.
  Όπως είπε ο κ. Καραβίας, «θέλουμε οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά, οι επαγγελματίες που αποφασίζουν να σχεδιάσουν τη ζωή τους να έχουν δίπλα τους όχι απλώς έναν οργανισμό που τους παρέχει δάνεια και χρηματοοικονομικά προϊόντα, αλλά έναν αξιόπιστο σύμβουλο».
  Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πρόκειται για μία στρατηγική πωλήσεων, αλλά για την κοινή μας προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες της μέσης οικογένειας, του κάθε νοικοκυριού. Αυτός είναι ο στόχος της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Eurolife ERB στο χώρο των ασφαλίσεων υγείας. Η Eurolife ERB είναι στρατηγικός μας εταίρος. Ξεκίνησε από τα σπλάχνα του Ομίλου και είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δυναμικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα».
  Από την πλευρά του, ο κ. Σαρρηγεωργίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή της ιδιωτικής ασφάλισης περισσότερο από ποτέ, καθώς μειώνονται τα εισοδήματά τους παράλληλα με τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών για την υγεία».
  Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πρόσθεσε, «η Eurolife ERB, σε συνεργασία με την Eurobank, προσφέρουν με ευθύνη ασφαλιστικά προγράμματα νέας γενιάς για την υγεία, επεκτείνοντας τη σειρά «Εξασφαλίζω». Τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας και συνεχίζουν να παρέχουν τις κύριες καλύψεις αλλά με προσιτά ασφάλιστρα».
  Συμπληρωματικά στο δημόσιο πυλώνα
  Eurobank και Eurolife ERB θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στο δημόσιο πυλώνα υγείας.
  Στόχος είναι να καλύψουν με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και με προσιτό κόστος, τις ανάγκες ασφάλισης, περίθαλψης και πρόληψης για τη μέση ελληνική οικογένεια, ακολουθώντας τα υψηλά standards λειτουργίας που επιβάλλει το Solvency II, το νέο πανευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.
  Όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη των Eurobank και Eurolife ERB, η δυσμενής συγκυρία – λόγω της πολυετούς κρίσης – επιβάλλει προσαρμογή των υπηρεσιών ασφάλισης στο χώρο της υγείας, τόσο σε επίπεδο καλύψεων όσο και σε τιμολόγηση.
  Κι αυτό διότι δεν μπορούν να διατίθενται προϊόντα που είχαν σχεδιαστεί το 2008 ή και νωρίτερα, προσφέροντας πλήθος καλύψεων μεν, αλλά απρόσιτα για το μέσο καταναλωτή, τη μέση ελληνική οικογένεια.
  Με βάση τα στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ οι δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα μειώθηκαν σημαντικά από το 2009 και μετά.
  Η δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας μειώθηκε κατά 42.5% από το 2010 ως το 2016.
  Σήμερα το 59% των δαπανών για την υγεία χρηματοδοτούνται από το δημόσιο, ενώ οι άμεσες δαπάνες από τους ασθενείς (35%) είναι υπερδιπλάσιες του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
  Ως εκ τούτου, υπάρχει χώρος για την ανάπτυξη πωλήσεων ασφαλιστικών προγραμμάτων, ώστε να μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις σχετικές δαπάνες στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα.
  Άλλωστε, όπως ανέφερε ο κ. Καραβίας, οι δημογραφικές εξελίξεις και η τεχνολογική πρόοδος αλλάζουν δραστικά την ασφάλιση, δημιουργώντας προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης.
  Ασφάλιση από 99 ευρώ
  Τα οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία Eurobank – Eurolife ERB και το νοσοκομειακό πρόγραμμα «Εξασφαλίζω πρόληψη και περίθαλψη» σε συνεργασία με τον όμιλο της Ευρωκλινικής για τη μέση ελληνική οικογένεια, παρουσίασαν ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής και ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Εκπαίδευσης της Eurolife ERB, κ. Νίκος Δελένδας.
  Λειτουργώντας συμπληρωματικά στο δημόσιο πυλώνα υγείας, οι δύο εταιρείες επεκτείνουν τη σειρά ασφαλιστικών προγραμμάτων «Εξασφαλίζω» με το νοσοκομειακό πρόγραμμα «Εξασφαλίζω πρόληψη και περίθαλψη» και σε συνεργασία με τον όμιλο της Ευρωκλινικής προσφέρουν ολοκληρωμένη νοσοκομειακή και εξω – νοσοκομειακή κάλυψη για μία τετραμελή οικογένεια με το ίδιο κόστος που τα παραδοσιακά προγράμματα υγείας παρείχαν σε έναν ενήλικα.
  Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα «εξασφαλίζω πρόληψη» απευθύνεται σε οικογένειες που αναζητούν μόνο πρωτοβάθμια κάλυψη, η οποία μπορεί να καλύψει μία 6μελή οικογένεια με μόλις 99 ευρώ το χρόνο.
  Η νέα σειρά προγραμμάτων υγείας «Εξασφαλίζω» προστίθεται στην πλήρη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων που είναι διαθέσιμα μέσω του δικτύου της Eurobank για τους πελάτες της.
  Σήμερα, περισσότεροι από 121.500 πελάτες της Eurobank μέσω των υπηρεσιών Bankassurance εμπιστεύονται την Eurolife ERB (Capital Accumulation products) για τη δημιουργία ενός κεφαλαίου που θα καλύψει τις μελλοντικές τους ανάγκες και τις ανάγκες των παιδιών τους.
  Παράλληλα, 307.000 πελάτες της Eurobank έχουν τουλάχιστον ένα προϊόν της Eurolife ERB. Σκοπός της συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι να επαναλάβουν αυτό το εγχείρημα και στο χώρο της υγείας.
  Στοιχεία Eurolife ERB
  Η Eurolife ERB, που ανήκει στον όμιλο Fairfax διαθέτει ίδια κεφάλαια ύψους 651 εκατ. ευρώ.
  Οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις ζωής και γενικών και πληρωμές εγγυημένων κεφαλαίων και αξιών εξαγοράς ασφαλιστηρίων ζωής σε Ελλάδα και Ρουμανία ανήλθαν κατά την περυσινή χρονιά σε 252 εκατ. ευρώ.
  Η εταιρεία έχει 540.000 πελάτες σε Ελλάδα και Ρουμανία.
  Η Fiarfax έχει μεγάλη παράδοση και διεθνή εμπειρία στις υπηρεσίες ιδιωτικής ασφάλισης και σταθερό, επενδυτικό σχεδιασμό στην Ελλάδα.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk