• Αναζήτηση
 • Με «Το Βήμα της Κυριακής», ο 15ος τόμος της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Εκο

  Με «Το Βήμα της Κυριακής», ο δέκατος πέμπτος τόμος της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Εκο και το Harper’s Bazaar

  ΤοΒΗΜΑ Team
  ''

  Με «Το Βήμα της Κυριακής», ο δέκατος πέμπτος τόμος της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Εκο και το Harper’s Bazaar

  Οι τρεις τελευταίοι τόμοι της πιο επιτυχημένης εκδοτικής σειράς, της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του μεγάλου ιταλού διανοητή, Ουμπέρτο Εκο.

  Το κορυφαίο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς, ένα έργο σύγχρονο και κατανοητό για όλους, κόσμημα για τη βιβλιοθήκη, σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

  Την Κυριακή 24 Ιουνίου, ο δέκατος πέμπτος τόμος, με πρωτότυπα κείμενα του 19ου αιώνα των Χέγκελ, Μαρξ, Εγκελς, Δαρβίνος, Σοπενχάουερ, Νίτσε, Ντοστογιέφσκι μαζί με επεξηγηματικά σχόλια.

  «Ο καθένας από μας θέτει στη διάρκεια του βίου του φιλοσοφικά ερωτήματα, του τύπου, «ποιος είμαι;», «υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;»» έλεγε το 2015 ο Ουμπέρτο Εκο στην εφημερίδα «La Reppublica». Η συζήτησή αφορούσε μία από τις τελευταίες μεγάλες εργασίες του ιταλού συγγραφέα και διανοουμένου: την επιστημονική επιμέλεια της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας».

  Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι, όχι μόνο στη φιλοσοφική σκέψη, αλλά και στην ιστορία των ιδεών, των τεχνών και των επιστημών. Η «Ιστορία της Φιλοσοφίας» είναι ένα ασυνήθιστο και σύνθετο εγχείρημα. Και είναι έτσι σχεδιασμένο και γραμμένο, με ένα ύφος σύγχρονο και καθαρό, ώστε να απευθύνεται σε όλους.

  «Στην πραγματικότητα, ανέκαθεν ονειρευόμουν να γράψω μια ιστορία της φιλοσοφίας, αλλά ήξερα ότι θα έπρεπε να είναι κάτι ευρύτερο, να εξετάζει το ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο. Δεν σταματήσαμε στη φιλοσοφία, αλλά προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε την κοινωνία στο σύνολό της, εξηγούσε τότε ο Ουμπέρτο Εκο. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα και τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, διασχίζει τη μεσαιωνική και μοντέρνα Ιστορία και καταλήγει στον 20ό αιώνα.

  Μαζί,

  Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο!

  Harper’s Bazaar

  Μόδα είναι να είσαι πάντα ένα ΒΗΜΑ μπροστά!

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk