Προσφυγή στο ΣτΕ για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά

Την ακύρωση έξι αποφάσεων της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, με τις οποίες δίδεται το «πράσινο φως» για έργα

Την ακύρωση έξι αποφάσεων της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, με τις οποίες δίδεται το «πράσινο φως» για έργα δυτικής επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ), ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή και του Πολίτη (ΔΙΚΑΠ), καθώς και 15 κάτοικοι της περιοχής.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι εξαιτίας της τετράχρονης καθυστέρησης των έργων, καταστρέφονται σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα. Οι ίδιοι προσκομίζουν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο πρακτικά του ΚΑΣ με βάση τα οποία οι ανασκαφές δεν έχουν ολοκληρωθεί (προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση), ως εκ τούτου έχει συντελεσθεί ενσυνειδήτως πλήρης καταστροφή σημαντικών ευρημάτων με εσπευσμένες καταχώσεις, όπως είναι φερ΄ ειπείν αυτές τμήματος του αρχαίου λιμανιού, του αρχαίου μώλου στον Τιτάνειο Κήπο.
Υποστηρίζουν, δε, ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στη Διεθνή Σύμβαση της Γρανάδας του 1985 για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στην Ευρώπη, στην υπογραφείσα Σύμβαση στο Παρίσι το 1972 για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, καθώς και το άρθρο 24 του Συντάγματος.
Σημειώνουν, επιπλέον, ότι μία από τις έξι προσβαλλόμενες αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού είναι σε αντίθεση με την οικοδομική άδεια του έργου του 2012, καθώς εγκρίνεται η χωροθέτηση του υπόγειου υποσταθμού έλξης του Τραμ στην πλατεία Ωρολογίου, σε διαφορετικό σημείο από αυτό που έχει εγκριθεί με την άδεια.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk