• Αναζήτηση
 • Τζανακόπουλος: Μη βιάζεται η ΝΔ, θα χάσει στην ώρα της

  Για στρατηγική ήττα της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, «χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους έλληνες πολίτες».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για στρατηγική ήττα της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, «χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους έλληνες πολίτες».

  Σε δήλωσή του, ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει πως η συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή «κατέστησε πιο σαφή από ποτέ τη στρατηγική ήττα που έχει υποστεί τόσο η ΝΔ όσο και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, μπροστά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια».

  Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Επικρατείας κάνει λόγο «πρωτοφανείς αντιφάσεις του προέδρου της ΝΔ» οι οποίες -όπως είπε- αναδεικνύουν και το μέγεθος του αδιεξόδου του».

  «Το πρόγραμμα που έχει βασίζεται στις απολύσεις, τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα και συνολικά τη συντριβή της εργασίας» αναφέρει, προσθέτοντας πως «τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το πρόσχημα ενός νέου μνημονίου».

  Για αυτό το λόγο και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ομολόγησε χθες στη Βουλή, δεν θέλει ούτε την καθαρή έξοδο στις αγορές, την οποία επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε μία πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους έλληνες πολίτες» σημειώνει.

  Καταλήγοντας, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει πως «σε ό,τι αφορά τώρα τα ευφάνταστα σενάρια περί εκλογών τα οποία διαρρέουν από τη ΝΔ, μπροστά στο αδιέξοδό τους, πρέπει να τους θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας. Η ΝΔ δεν χρειάζεται να βιάζεται και θα χάσει στην ώρα της».

  ΝΔ: Η κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές

  Να προκηρύξει εκλογές καλεί και πάλι την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

  Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως καταλαβαίνει «την ανάγκη του κ. Τζανακόπουλου να συμμαζέψει το χθεσινό φιάσκο του κ. Τσίπρα, αλλά είναι μάλλον πρωτοφανές μία κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το πώς μπορεί να βγει η χώρα από το σημερινό της τέλμα που προκάλεσε η καταστροφική οικονομική πολιτική της».

  Μάλιστα, η ΝΔ επισημαίνει πως αν η κυβέρνηση πιστεύει, όντως, ότι τα έχει πάει περίφημα στην οικονομία, δεν χρειάζεται καμία παράταση του μνημονίου που μόνη της υπέγραψε και καμία πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

  «Αν αντιθέτως συνειδητοποίησε επιτέλους το νέο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει στη χώρα, η λύση είναι μία. Να προκηρύξει εκλογές για να προκύψει μια νέα κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα ανακτήσει με τις επιλογές της και την εμπιστοσύνη των αγορών. Έτσι θα λύσει ο κ. Τζανακόπουλος και τις απορίες του για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που δεν περιλαμβάνει κανένα μνημόνιο» καταλήγει, στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk